Egészség / Életmód / Lélek

Eláruljuk, hogy kik az igazán jó tanítók a te életedben

Eláruljuk, hogy kik az igazán jó tanítók a te életedben

Mindannyian okkal érkezünk egymás életébe, tanítunk és tanulunk valamit. De nagyon nehéz megmondani, hogy kik az igazán jó tanítók, mert nem feltétlenül az, akivel semmilyen konfliktusod nincs és mindenben egyetértetek. Ha rájössz arra, hogy kik azok, akik téged folyamatosan fejlődésre késztetnek, akkor sok dolog tisztázódhat benned.

A család

Ez egyértelmű, családba születünk és növünk fel, tőlük tanulhatjuk a legtöbbet. Van is az a mondás, hogy a családját nem választhatja meg az ember. És ez igaz is, mivel biztos, hogy nem őket választanád be a csoportodba.

Egész életünk során keressük azokat az embereket, akik hasonlítanak ránk, egyezik a gondolkodásunk, mert azt hisszük, hogy az adja meg számunkra az érzelmi biztonságot.

Lehet, hogy például nem jössz ki túl jól a szüleiddel, de hidd el, hogy ez nem azért van így, hogy megszakíts velük minden kapcsolatot, hanem azért, hogy fejlődésre ösztönözzön nem csak téged, hanem őket is.

A barátaid

Ők a te választott családod, akik azért szeretnek, amilyen vagy. Mégis vannak olyan barátok az életünkben, akik teljesen különböznek tőlünk.

Ez kiszámíthatatlan, nem tudhatod előre, hogy kik azok az emberek, akikre barátként fogsz tekinteni, de hinned kell abban, hogy pontosan azok érkeznek az életedbe, akikre szükséged van. Ezért van az például, hogy barátságok le is zárulhatnak, vagy újra is indulhatnak idővel.

Ott és akkor nem volt dolgotok egymással, így el kellett engednetek a másikat, de az is lehet, hogy évek múltán megint közösen kell majd szembe néznetek bizonyos dolgokkal.

A szerelmed

Ő az élő tükröd, mivel mindig olyan pasit fogsz bevonzani az életedbe, mint amilyen állapotban jelenleg vagy.

Általa megtudhatod, hogy éppen hol tartasz az életedben.

Sokan feladnak egy kapcsolatot azért, mert túl fájdalmas a tanulási, fejlődési folyamat, pedig lehet, hogy csak képtelen vagy meglátni a leckét, amit kaptál a sorstól.

Próbálj meg rájönni, hogy mi az, amit a szerelmed próbál megtanítani neked.

Lehet ez a türelem, tolerancia, vagy együttérzés, a lényeg, hogy fejtsd meg!

A gyermeked

Ha már van gyereked, akkor tudod, hogy ő a te legnagyobb tanárod az életedben.

Gyermeki őszinteséggel vág néha fejbe azzal, hogy éppen mit csinálsz rosszul és ugyanakkor szembesít a feltétel nélküli szeretettel.

Ő az, aki mindig ott lesz neked és emlékeztet arra, hogy mi a legfontosabb dolgod az életedben, szóval érdemes jobban figyelned rá.

A főnököd

Na igen, nem egyszerű az élet a főnökökkel, de mindenképpen hasznos, ha megtapasztalod, hogy milyen, mikor valaki utasítására kell cselekedned.

Ez több mindent is kihozhat belőled.

Egyrészt megtanulhatod, hogy milyen az, mikor igazán keményen dolgozol és jó, ha egy „köszönöm”-öt odabök a főnököd, másrészt megtanulhatsz kiállni magadért és megmutatni, hogy milyen fából faragtak.

A kollégáid

Biztos, hogy a te munkahelyeden is van legalább egy olyan kolléga, akit ki nem állhatsz és mindent megtennél azért, hogy ne kelljen minden nap az ő arcát bámulnod.

A tényt sajnos el kell fogadnod, hogy ő is az életed része és ki tudja… talán valami hasznosat is taníthat neked.

Nem feltétlen úgy, ahogy azt elképzeled, sőt lehet, hogy kegyetlen módszerekkel, de te akkor is csak profitálhatsz belőle.

A te dolgod rájönni arra, hogy hogyan.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást