Egészséges a felnőttkori „járás”? A páros különélés van, akinél működik

Egészséges a felnőttkori „járás”? A páros különélés van, akinél működik

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egészséges a felnőttkori „járás”? A páros különélés van, akinél működik / 2. oldal

Régen nem mindig volt könnyű feladat megértenem, mások miért vélekednek úgy, ahogyan – főleg, ha a párkapcsolatokat illetően volt eltérő a véleményünk. Felnőttként azonban már tudom, attól, hogy meghallgatom és tudomásul veszem, hogy mások hogyan élnek, még nem feltétlenül kell velük egyetértenem.

Már úgy gondolom, ha nekik így jó, akkor senki másnak nem kell megfelelniük. Így aztán nyugodt szívvel kezdtem izgalmas barangolásba a barátok, távolabbi ismerősök nézetei között, és nagyon érdekes álláspontokra bukkantam. Elsőként a páros különéléssel találkoztam, aminek most összegyűjtöttem az előnyeit és a hátrányait.

Hátrány továbbá, hogy a páros különélés nagyon megnehezíti a gyermekvállalást, szinte el is lehetetleníti. Persze, ha nem akartok családot alapítani, vagy akárcsak közös kisállatot nevelni, akkor ezt az akadályt kipipálhatjátok.

Mik az előnyei?

Kétségtelenül nagy előnye a páros különélésnek az a szabadság, amit kaphatunk általa. Jóformán nincs alkalom megunni a másik felünket, hiszen nem „kell” vele töltenünk az összes szabadidőnket. Páros különélés esetében csupán döntés kérdése, mikor és mennyi időt töltötök együtt, és ha ez mindkettőtöknek megfelel, akkor nem is kérdéses, hogy jó döntés előtt álltok.

Egyszerre előny és hátrány, hogy ha külön éltek, a legtöbb otthoni teendőt magatoknak kell megoldanotok, bár ez inkább a férfiakra nézve szokott nehézséget jelenteni. A páros különélés esetén mindenki csak magáról gondoskodik, ami helyzetfüggően jelenthet extra terhet, vagy éppen könnyebbséget.

A páros együttélés újfajta, más minőségű felállást és szerelmi életet jelent. Kicsit olyan lesz a viszonyotok, mintha mindig randiznátok. A „hagyományos” együttélés során már-már természetes a másik jelenléte, és nem is igazán egyszerű egy klasszikusnak mondható randevút összehozni. 

Ezzel szemben a páros különélés szinte másról sem szól, mint lebeszélt és megvalósított randikról, ami segít sokáig fenntartani az érdeklődést.

Fontos azért megjegyezni, hogy a párban különélés nem jelent szingli életet, csupán azt, hogy saját döntésetekből úgy vélitek, eredményesebb és tartósabb lehet a kapcsolatotok akkor, ha nem költöztök össze. A hozzáállásotok lehet, hogy változik majd évek múltán, de az is lehet, hogy örökre így érzitek jól magatokat.

Az mindenesetre biztos, hogy bár számos előnye és hátránya van ennek az életformának, messze nem csak az önzés motiválja, amit egyébként sokan rásütnek. Tény, hogy az önállóság feladása, az áldozathozás manapság nem igazán „divat”, de a párkapcsolatok annyira bonyolultak és sokoldalúak, hogy csak és kizárólag a felek látják át, mire vágynak igazán. Ha a költözés csak tönkretenné azt az idillt, ami egyébként mindkettőtöknek örömet okoz és hosszú távon is boldogságot ad, akkor felesleges is erőltetni.

Képek forrása: boggy22/Depositphotos.comdekazigzag/Depositphotos.com,

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»