Egyszerű trükkök, amikkel a hálószobád a leghívogatóbb kuckó lesz

Egyszerű trükkök, amikkel a hálószobád a leghívogatóbb kuckó lesz

Címlap / Otthon / Dekor / Egyszerű trükkök, amikkel a hálószobád a leghívogatóbb kuckó lesz

Ha jól alszol éjjel, jobban indul a reggeled is. Ha pedig a hálószobád hívogató és otthonos, sokkal jobban esik majd egy hosszú nap végén a párnák közé vetni magad, és édes álomba szenderülni a béke ezen pici szigetén.

Okosan a színekkel

A vidám, meleg színeket előszeretettel szokták használni a lakberendezésben, de amikor a hálószoba falairól van szó, érdemes kicsit visszafogottabb árnyalatokat választani.

Annak persze semmi akadálya, hogy itt is megmutasd az egyéniségedet, de a naturális, természetes színek, sőt, akár a szürke is remekül illeszkedhet ebbe a környezetbe.

A minimál trend jegyében cseppet sem lesz unalmas, inkább modern, mégis megnyugtatóan rendezett szobát kapsz.

Egy ilyen hálóban sokkal könnyebb ellazulni és elaludni, mint ott, ahol élénk színek tartanak ébren.

Hangulatvilágítás

A hálószobába értelemszerűen kell egy mennyezeti fényforrás, és jó, ha van egy olvasólámpa is az ágy mellett, de ezeken túl érdemes hangulatvilágítást is helyezni a hálóba.

Ha ezek mellett készülődsz a lefekvéshez, az nagyban megkönnyíti, hogy ellazulj, és már valóban alvásra készen érkezz az ágyba.

Jó, ha tudod, hogy az egészséges alváshoz a teljes sötétség a legjobb, ha azonban mégis szeretnél valamilyen világító támpontot a hálószobába, akkor érdemesebb meleg, sárga fényeket választani. 

A kék szín jobban stimulál, ébren tart, míg a tűz színéhez közelebbi fények ösztönösen biztonságérzetet keltenek.

Ha kuckó, legyen kuckó

Ha a hálószobád óriási, akkor azért, ha pedig csak az aprócska lakásod egy leválasztott szeglete, akkor azért érdemes elgondolkodni azon, hogy néhány könnyed függönnyel tedd meghittebbé a teret.

Egy vékony anyag átengedi a levegőt, ugyanakkor nyáron a szúnyogoktól is megvéd, és sokkal bensőségesebb hangulatot teremt.

Egy könnyű lepel, ami körbevesz alvás közben, szintén biztonságérzetet nyújthat, így sokkal mélyebben, nyugodtabban tudsz pihenni, arról nem is beszélve, hogy egy függöny segít megteremteni az intimitás érzetét is.

Párnák, takarók, textilek

Valószínűleg az első jelző, ami egy hívogató ágyról eszünkbe jut, az lenne, hogy puha. A puhaság érzetét pedig tovább növelheted az ilyen anyagok halmozásával.

Ebben a hálószobában még a lámpa is egy puha felhőre vagy tollas párnára emlékeztet, az ágy melletti kilépőbe szinte belesüpped az ember talpa, a párnák és az ágytakaró pedig pihe-puha, habos hatást keltenek.

Egy ilyen ágyba biztosan jól esik belefeküdni, de az anyagok kiválasztásakor a könnyű tisztíthatóságnak is szempontnak kell lennie! A hosszú szálú anyagokban könnyebben megtelepszik a por és szaporodni kezdenek az atkák, így fontos, hogy ezek mosógépben moshatóak legyenek.

Szobanövények

A hálószobában nem érdemes sok növényt tartani, de néhány levegőtisztító zöldlevelű csodákat tud tenni.

Az oxigénben gazdag, tiszta levegőben nyugodtabban és mélyebben alszol.

A szobai futóka például képes kiszűrni a formaldehidet és más illékony anyagokat, az anyósnyelv pedig kifejezetten éjszaka termel oxigént, ezért remek választás a hálószobába.

Ezzel szemben az areca pálma viszont nappal termeli az oxigént, így egy olyan helyiségbe, ahol éjszaka töltöd a legtöbb időt, nem feltétlenül a legjobb választás.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!