7 egyszerű és mutatós karácsonyi dekoráció

7 egyszerű és mutatós karácsonyi dekoráció

Címlap / Otthon / Dekor / 7 egyszerű és mutatós karácsonyi dekoráció

Karácsonykor szeretjük pompázatossá, díszessé tenni környezetünket, ezzel is emelve ünnepi hangulatunkat. Lássuk hogyan teremthetünk igazi karácsonyi hangulatot néhány egyszerűen elkészíthető dísz segítségével!

Fenyőkoszorú az asztalon

Ez a legalapvetőbb kiegészítő, ami nem hiányozhat egy karácsonyi asztalról sem. Ha nincs túl jó kézügyességed, akkor vásárolj koszorúalapot, és erre rögzítsd az ágakat, viszont ha szeretsz ilyesmivel bíbelődni, akkor vastagabb drótra is megformázhatod a koszorúdat.
Amennyiben még ennél is ügyesebb vagy, alap nélkül készítsd el fenyőágakból a koszorúdat, majd díszítsd az ünnepi asztalterítéknek megfelelően.

Szépséges ajtókopogtatók

Az ajtót is dekorálhatod örökzöldekkel, hiszen bármilyen kézzel készült koszorút rögzíthetsz a bejáratra. Arra ügyelj, hogy ha nehéz a dísz, akkor feltétlenül magasan kell rögzítened, a szigetelés mentén, hogy ne maradjon nyoma a szegecselésnek.
Ha inkább a könnyedebb dekorációkra támaszkodnál, válassz olyan ajtódíszt, ami ágakból font koszorúalapra épül, s csak az alsó, vagy a felső része van örökzöldekkel és szalagokkal dekorálva.

Állítsd vázába

Ahhoz nem szükségeltetik extra szépérzék, csupán némi esztétikai rálátás, hogy néhány ágat látványos elhelyezz egy nagyobb üvegvázában. Érdemes többféle fenyővel dolgozni, így még szemrevalóbb lesz a végeredmény.
Ne törődj vele, ha itt-ott keszekuszának tűnnek az ágak, azok így csodálatosak. Ha kész vagy, nyugodtan díszítsd fel gömbökkel, de akár műhóval is lefújhatod.

Lógass fel fagyöngyöt

Nem szabad elfeledkeznünk a főként amerikai filmekből ismert, de nálunk is felellhető örökzöld fagyöngyről.
Ez a fákon bokorszerűen sarjadó növény semmilyen extra kiegészítőt nem igényel, apró gyöngyszerű bogyóinak és húsos leveleinek köszönhetően tökéletes dekoráció az ünnepi házban.

Lógasd fel magasra egy piros szalag segítségével és élvezd a látványt!

A nagyszerű magyal

A magyal a fagyöngy mellett ugyancsak klasszikus karácsonyi dekoráció, sokan mégsem díszítenek vele ünnepekkor, hiszen tüskés levelekkel bír. Eltekintve ettől az apró hátránytól, valamilyen formában mindenképpen érdemes felhasználni, hiszen a piros bogyókkal gazdagított, csodás mélyzöld szín hihetetlenül látványos.
A környezeted dekorálása mellett készíthetsz olyan tündértortákat is, melyekre zöldre színezett fondantból magyallevelet helyezel.

A praktikus üveggömb

Már párszáz forintért beszerezheted a látványos üveggömböket, amik az év minden szezonjában alapját képezhetik a lakás dekorációjának.
Karácsonykor állíthatsz bele színes karácsonyfadíszeket, de oázist is rögzíthetsz benne, amit könnyen kidekorálhatsz örökzöldekkel és arany masnikkal, díszekkel. Pár perces munka, de mégis látványos, különleges végeredmény.

Fűszerekkel, süteményekkel

Édesek, színesek és annyira finomak a karácsonyi sütemények! Készítsd el a klasszikus, formákra szaggatott gyömbéres vagy mézes süteményeket és díszítsd színes cukormázzal őket. Egy kis olvasztott karamellel akár pálcikákra is ragaszthatod a sütiket, így naylóka formákat kapsz, amit aztán egy dekoratív magasabb edénybe szúrhatsz!
Másik ötlet, ha örökzöld növényekkel társítod az apró mézeskalácsokat vagy fahéjrudakat. Lehetnek azok fenyő-, magyal- és fagyöngyágakat de a borostyán is csodásan mutat. Ez a növény ugyancsak jól bírja a benti klímát, sokáig élénkzöld marad, további nagy előnye pedig, hogy nem hullatja a leveleit.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!