Életmód / Ezotéria

Egyszerű módszerek, amivel visszaemlékezhetsz az előző életedre

Egyszerű módszerek, amivel visszaemlékezhetsz az előző életedre

Előző életeid feltárásával a jelenlegi életed problémáinak megoldásához is közelebb kerülhetsz, hiszen sok megmagyarázhatatlan félelem és belső konfliktus gyökerezhet az emlékezeted előtti múltadban. Most két módszert mutatunk neked, amit érdemes megismerned!

Miért nem tudunk emlékezni?

Többen úgy vélik, egyáltalán nem véletlen, hogy magunktól, „csak úgy” nem tudunk visszaemlékezni előző életünkre. Ennek az oka gyakran az, hogy minden bizonnyal megváltozna a felfogásunk, a hozzáállásunk a jelen dolgaihoz, ami nem feltétlenül lenne szerencsés.

Bizonyos esetekben kifejezetten jót tesz, ha tudod, mi történt veled korábban, és megérted, miért születtél oda, ahova, miért választottad azt az életet, amit most élsz.

Azonban a „végítéletnél” az életek összessége számít – ennek alapján, ha az előző életedben szörnyűségeket követtél el, a visszaemlékezés után úgy érezheted, semmi értelme a további próbálkozásoknak.

A regressziós hipnózis

A regressziós hipnózis az egyik legismertebb módja az előző életre, életekre való visszaemlékezésnek. Előnye, hogy szinte mindig sikert lehet elérni a segítségével, és nem csupán az előző életeddel ismerkedhetsz meg, hanem ezzel a módszerrel fel is oldhatod a megfejthetetlennek tűnő, jelenkori gondjaid egy részét is. Ilyen lehet például a rossz családi, szerelmi életed, érthetetlen rossz szokások, de magyarázatot kaphatsz arra is, miért születtél a lakhelyedre és miért azok vesznek körül, akik.

A regressziós hipnózis emellett felvilágosítást adhat a visszatérő álmokról, az alaptalannak tűnő félelmekről is. Ha sikerül ezeket felismerned, akkor a megoldás is abszolút kézenfekvővé válik számodra.

Regressziós hipnózis hátrányai, veszélyei

A regressziós hipnózis egyik nagy hátránya viszont, hogy az elmében turkálni mindig veszélyes játszma, csak és kizárólag profi segítségét szabad igénybe venni – ami általában nem olcsó mulatság.


Ezt olvastad? 5 jel, hogy nem a megfelelő alternatív terapeutát választottad


Emellett fontos szempont az is, hogy bár a hipnózis során tényleg felszínre kerülhetnek a tudat alatt megbújó tartalmak, ha nem megfelelő terapeutát választottál, akkor ő nem fogja tudni ezeket irányítani. Így sajnos előfordulhat, hogy olyasvalamivel szembesülsz, aminek a megoldására, feldolgozására még nem állsz készen (a jó szakember szelektál az emlékek között, és csak annyit enged számodra látni, amivel már meg tudsz birkózni). 

Pránanadis utaztatás

A Pránanadis módszer nagyon hasonlít a hipnózishoz, de annál „enyhébb” és kevésbé kockázatos, mivel nem visz olyan mély tudatállapotba. 

A Pránanadis utaztatás során teljesen ellazult állapotba kerülsz a terapeutád közreműködésével – sokan úgy jellemzik ezt az állapotot, mint amit a félálomba kerüléskor is érezhetünk, csak ezúttal valaki irányítja a gondolatainkat.

Ezen felül a Pránanadis módszer nagyban hasonlít a regressziós hipnózisra, legalábbis előnyeiben mindenképpen: nem csak az előző életekre segíthet visszaemlékezni, hanem a szenvedések, sérelmek feloldásában is nagy szerepe van.

Pránanadis utaztatás előnyei

A hipnózissal ellentétben a Pránanadis módszer során végig ébren vagy (még ha a tudatállapotod alaposan meg is változott). Az átélteket, a látványt sokan a filmnézés élményéhez tudják hasonlítani, mások csak képeket látnak, vagy éppen hangokat hallanak, esetleg gondolatszerűen jelennek meg előttük az események.


Neked ajánljuk: Így működik a csodálatos prána gyógyítás


A Pránanadis utazás hatalmas előnye, hogy ebben a tudatállapotban csak olyan emlékkel szembesülhetsz, amit már fel tudsz dolgozni, tehát ezzel a hipnózis egyik jelentős kockázatát kizárhatod. Emellett jó, ha tudod, mivel egy aránylag könnyen tanulható technikáról van szó, ha komolyan érdekel a téma, te is elsajátíthatod az utaztatás folyamatát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást