7 egyszerű dolog, amit a sikeres emberek minden reggel elvégeznek

7 egyszerű dolog, amit a sikeres emberek minden reggel elvégeznek

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 7 egyszerű dolog, amit a sikeres emberek minden reggel elvégeznek

Tudjuk, hogy nem azért leszel sikeres, mert elolvasod ezt a cikket, sőt, akkor sem, ha lemásolod mások szokásait. Ha a sikernek titka lenne, már publikus lenne. De akkor is érdekes szabályszerűség van azok életében, akik sokat elértek már. Vajon ők hogyan csinálják? Mi a sikerük titka?

Korán kelnek

Nem vagy korán kelő típus? Pedig ha tudnád mi mindent meg tudsz reggelente tenni és mennyivel jobban haladnál a dolgaiddal, újra átgondolnád, hogy benyomod-e a szundit.

Statisztikák azt mutatják, hogy a sikeres emberek nem vesztegetik az idejüket, nem alszanak túl sokáig. Martha Stewart például hajnali 5-kor kel, de Steve Jobs sem várta meg a napfelkeltét. Korán reggel az agyunk sokkal élesebb, mint máskor és ezt érdemes kihasználnunk.

Hatásos, ha a korán kelést kiegészíted valamilyen reggeli rituáléval, mint a meditálás vagy a reggeli sport.

Egyszerre csak egy dologgal foglalkoznak

A sikeres emberek mindig maguknál hordják a határidőnaplójukat (persze ma már van erre okostelefon app). Egyszerre csakis egy dologra koncentrálnak, és csak akkor lépnek tovább a következő megoldandó feladatra, ha már az előzővel végeztek. Egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy káosszá váljon a munkájuk – te miért engednéd?

Gondold át, mi az, amit sürgősen meg kell csinálnod, mi az, aminek közeleg a határideje. Tervezd meg előre a napodat és készíts listát a teendőidről. Ha az egyik munkáddal végeztél, pipáld ki vagy húzd ki a listádról. Hidd el, nagyon jó érzés lesz, amikor szépen sorban haladsz és látod, hogy van értelme a munkának.

Rendszeresen sportolnak

Talán senkit nem lep meg az a tény, hogy a sikeres emberek nagy része rendszeresen végez testmozgást. Már számtalan kutatás bizonyította, hogy a sport jótékonyan hat az agyunk működésére és frissen tartja a memóriát.

A legnépszerűbb sportágak között van a futás, a jóga és a zumba, de bármilyen mozgásformát is válassz, a lényeg, hogy jólessen. Vágj bele és hamar észreveheted magadon a jótékony hatásokat, sokkal pihentetőbbé válik az alvás, jobban tudsz majd koncentrálni és jól fog esni, hogy levezetheted a feszültséget.

A nagy célt sok kis elérhető célra bontják

Nem elég, ha csak kijelented, hogy sikerre viszed a vállalkozásodat, előléptetést vagy fizetésemelést kapsz, tudnod kell, hogy semmi nem fog az öledbe hullani. Tisztában vannak ezzel a sikeres emberek is, akiknek egytől egyig meghatározott céljaik vannak.

Nap mint nap ezekért dolgoznak keményen, szépen sorban, lépésről lépésre haladnak előre. A terveik soha nem légből kapottak, a realitás talaján állnak és megvalósítható célokat tűznek ki maguk elé, így egyre közelebb kerülnek álmaikhoz.

Sokat olvasnak

Sokat elárul egy emberről az, milyen szeleteket ismer meg a világból és mennyire műveli magát. Ha burokban élsz, nem olvasol, nem érdeklődsz és nem kommunikálsz azokról a témákról, amik foglalkoztatnak, a siker is várat majd magára. Az ugyanis, hogy képes vagy lefordítani egy-egy információt és a saját javadra tudod formálni, az magas intelligenciára vall, és biztosan meghozza majd a várt eredményeket.

Az olvasás persze nem csak gondolatokat ébreszt, hanem segít ellazulni egy nehéz nap után, amire egy sikeres embernek kötelezően szüksége is van.

Egyensúlyt tartanak a munka és a magánélet között

Úgy képzeled el a sikeres embereket, hogy csak a munkájuknak élnek és gyakorlatilag idejük sincs a családjukra?

Pedig épp ellenkezőleg, nincs siker kiegyensúlyozott családi háttér nélkül. Ha nem töltenének elég időt szeretteik körében, ők sem lehetnének ennyire sikeresek. A hatékonysághoz hozzájárul az is, hogy mindig szakítsunk időt kikapcsolódásra és olyan órákra, amit csak a szeretteinkkel és a barátainkkal töltünk.

Nem félnek segítséget kérni

Nagyon ritka, ha az ember egyes egyedül járja végig a sikerhez vezető utat. Akik valóban sikeresek, soha nem félnek segítséget kérni másoktól és igyekeznek olyanokkal körülvenni magukat, akiktől tanulhatnak. Tudják jól, hogy általuk bölcsebbé válhatnak és sokkal nagyobb eséllyel érhetnek célba.

Nem tudod, mitévő legyél, ha szembe jön veled a következő probléma? Kérdezd meg azokat az ismerőseidet, akik már sikerrel megoldották ezt a helyzetet is. Hidd el, nem szégyen, ha elbeszélgetsz erről velük.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!