Egyre gyakoribb a plasztikai műtét a tinik körében

Egyre gyakoribb a plasztikai műtét a tinik körében

Címlap / Stílus / Test / Egyre gyakoribb a plasztikai műtét a tinik körében

Nem is olyan régen még az is ritka dolognak számított, ha egy felnőtt csináltatott meg magán valamit, és a plasztikai beavatkozásokat általában titkolták az alanyok. Ma már divatos az arcplasztika, a mellplasztika, a fenékplasztika, a botox, a hajbeültetés, a járomcsont feltöltés, és minden más – a fiatalok pedig legtöbbször azért fekszenek kés alá, hogy úgy nézzenek ki, mint a kedvenc sztárjuk.

Sztárokat másolnak

Az Amerikai Arcplasztikai és Korrekciós Plasztikai Akadémia adatai szerint a tavalyi év során a plasztikai sebészek 64 százaléka azt vette észre, hogy jócskán megnövekedett a 30-on aluli páciensek száma.

A 2500 sebész megkérdezésével zajló kutatásból kiderült, ennek a sztárok az okai – leginkább rájuk szeretnének hasonlítani a fiatalok, és egyre több az olyan kérés, miszerint az imádott bálvány orrát, száját, fenekét akarják a „magukénak tudni”.

A sebészek 80 százaléka számolt be arról, hogy a celebek hatalmas nyomást helyeznek a mai fiatalokra (a kutatás kitér például Kylie Jenner szájára, mely hatására rengetegen kértek tavaly szájfeltöltést, holott valószínűleg a reality sztár ajkai sem eredetiek).

Az átszabott arcok mindenhol ott vannak

Dr. Andrew Jacono plasztikai sebész szerint lényeges faktor még a közösségi média is, ahol az egyre szaporodó Instagram-sztárok és társaik szintén rontanak a statisztikákon.

A fiatalok a közösségi oldalaknak köszönhetően egyre több olyan embert látnak, akiken végrehajtottak már műtétet, így természetessé válik a szemükben, hogy ez egy olyan szépészeti beavatkozás, amit bárki, bármikor, következmények nélkül megcsináltathat.

Ezzel bekerülnek egy ördögi körbe: a közösségi médián keresnek visszaigazolást a külsejükről, és ha nem kapnak eleget, kés alá fekszenek.

A tavalyi trendek

A tavalyi trendek között népszerű volt a járomcsont plasztika, ami az arccsontot teszi erőteljesebbé, valamint az orrplasztika, de a fiatalok a természetes hatású eredményre törekedtek.

Megjelentek a szemplasztikai kezelések is, melyek hatására az arc nem tűnik olyan fáradtnak és beesettnek.

A botox sem ismeretlen még a fiatalok számára sem – gyakran olyan megoldásokat keresnek a 30 éven aluliak, amelyek nem járnak nagy beavatkozással, hogy később se kelljen több korrigáló műtétet végrehajtatniuk.

Még a sztárok sem néznek ki úgy, mint a képeken

Dr. Jacono szerint ez az új trend azért is veszélyes, mert a fiatalok hiába szeretnének úgy kinézni, mint a kedvenc sztárjaik, amikor még ők sem úgy festenek a való életben, ahogy a magazinok címlapjain.

Egy olyan képet kergetni pedig, ami valójában Photoshop és jó megvilágítás eredménye, végeláthatatlan folyamat lehet.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!