Igaz történetek. „Egyedül maradtam, erre a férjes barátnőim elfordultak tőlem”

Igaz történetek. „Egyedül maradtam, erre a férjes barátnőim elfordultak tőlem”

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Igaz történetek. „Egyedül maradtam, erre a férjes barátnőim elfordultak tőlem” / 2. oldal

Amikor valaki hosszú évek házassága után egyedülállóvá válik (mindegy, hogy válás vagy egy szomorú tragédia miatt), sajnos előbb-utóbb találkozik azzal a problémával, ami rengeteg szingli nőt érint: a barátok elvesztésével.

Kata

Kata nagyon fiatalon ment hozzá férjéhez, és 27 év házasság után, együtt döntöttek úgy, hogy válni szeretnének. Kata nem is gondolta volna, hogy emiatt férje családjával megromolhat a viszonya, hiszen nem rossz körülmények között váltak el egymástól.

„Tamás nővérével, Petrával nagyon jó barátnők voltunk, szinte minden nap beszéltünk a Facebookon, és gyakran találkoztunk is. Nem ő volt az egyetlen barátnőm, akivel megszakadt a kapcsolatom a válás után, de ő volt az, aki miatt a legszomorúbb voltam. Az, hogy egyedülálló lettem, a viselkedésemre is kihatott, többet szerettem volna kimozdulni otthonról, el akartam menni bulizni, regisztráltam társkeresőre is.

Még új barátaim is lettek, akik hasonló helyzetben voltak! De Petrával valahogy minden megváltozott. Egy darabig magamban őrlődtem, de aztán úgy döntöttem, megkérdezem, miért nem akar már velem találkozni. Mint kiderült, szerinte már nem ugyanaz az ember vagyok, mint az elmúlt 27 évben, és egyszerűen nincs bennünk már annyi közös, mint korábban. Neki családja van, gyerekei, iskolába járt hétvégente, én pedig munka után szívesen mentem el koktélozni, vagy hétvégén wellness-ezni, és ezt nem tudtuk összeegyeztetni.”

Egy válás a személyiségedet is átformálhatja, és míg a házasságod alatt lehet, hogy visszahúzódóbb, nyugodtabb életvitelt folytattál, addig ezután talán te is jobban kinyílsz a világ felé. Akárhogy is, egyes barátságokat a hasonló hozzáállás köt össze, és ha ez valakiben megváltozik, az a kapcsolatra is mély hatással lehet.

Noha ilyenkor a barátságok vége komoly lelki sérülést okoz, hiszen egy párkapcsolat befejezésekor épp rájuk támaszkodnál, hosszú távon ez az igaz barátságok próbájává is válik. Ebből tudhatod meg azt, kik azok az emberek, akik tényleg téged szeretnek, és nem csak akkor állnak melletted, ha ez nekik is kényelmes. És még ha a korábbi 5-6 jó barát helyett 1-2 marad melletted, legalább tudni fogod, kiben bízhatsz meg igazán!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»