VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A Karácsony amúgy is szeretetteljes fényét még inkább emelik az olyan finomabbnál-finomabb édességek, mint a bejgli, zserbó, mézeskalács, puszedli, kalács, kuglóf, linzer, stb. A sor végtelen, de egy a közös bennük: igen nagy étvággyal fogyasztjuk őket az ünnepi időszakban.
Boros-meggyes muffin
Hozzávalók 12 darab muffinhoz:
- 25 dkg meggybefőtt,
- 1,5 dl + 2 evőkanál portói bor,
- 12 dkg vaj,
- 25 dkg liszt,
- 3 evőkanál kakaópor,
- 2,5 teáskanál sütőpor,
- 2 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 1,5 dl joghurt.
Elkészítési idő: kb. 20 perc.
A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. A meggybefőttről leöntjük a levét és a gyümölcsöt megöntözzük 1,5 dl portói borral. A vajat megolvasztjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük. Ezután egy másik tálban a tojásokat felverjük a cukorral, a joghurttal és a vajjal. A két tál tartalmát ezután alaposan összedolgozzuk, s végül hozzáadjuk a portói boros meggyet is. A kapott tésztát a muffin forma mélyedéseibe töltjük és a sütőben 20 percig sütjük.