Egyedi dekorációra vágysz? Ezek az ajtódíszek mindenkit ámulatba ejtenek majd

Egyedi dekorációra vágysz? Ezek az ajtódíszek mindenkit ámulatba ejtenek majd

Címlap / Otthon / Egyedi dekorációra vágysz? Ezek az ajtódíszek mindenkit ámulatba ejtenek majd

Az otthonod bejáratát mindig érdemes a szezonnak megfelelően díszíteni, hiszen az összes érkező vendég először azt veszi észre, ami az ajtódon fogadja. Idén valami különlegességre vágysz? Nézd meg az alábbi, inspiráló ajtódíszeket, ezek mindenkit ámulatba ejtenek majd!

Építs be figurákat

Igazán különlegessé teszi az ajtódíszt, ha beépítesz a kompozícióba valamilyen figurát.

A különféle plüssökkel, textilből készült formákkal nem foghatsz mellé, de a feliratok vagy a fadíszek is tökéletesen megfelelnek a célra.

Ezt a dekorációt úgyis elkészítheted, hogy középponti szerephez juttatod a figurát, tehát először ezt teszed a helyére, és köré építed a koszorú további dekorelemeit.

Azonban akkor is nagyon látványos lesz az összhatás, ha csak kisebb formákat vetsz be, így azok nem túl feltűnően, de mégis izgalmasan díszítik majd az alapot.

 

Engedd el a klasszikus körformát

Bár a koszorú hagyományosan kör alakú, már régen nem ragaszkodnak ehhez a formához a dekorációk elkészítésekor az emberek.

Szinte bármilyen koszorú alapot beszerezhetsz a négyzeteken keresztül a háromszögön át egészen az egyszerű vonalakig.

De nem is muszáj, hogy az alap formáját kövesd a díszítés során, hiszen egy klasszikus, kör alakú alapra is építhetsz olyan dekorációt, ami bőségesen túllóg a formán, így máris teljesen más, sokkal modernebb és feltűnőbb lesz a végeredmény.

Ehhez persze vagy drótokra, vagy méretesebb, hosszabb díszekre lesz szükséged, de érdemes kísérletezgetni!

 

Csilingelés minden ajtónyitásnál

Ha nem szeretnéd, hogy bárki is figyelmen kívül hagyja az ajtódíszedet, akkor felhívhatod rá a figyelmet beépített csengettyűkkel.

Ezek kedves vendégfogadók is lehetnek, hiszen minden ajtónyitásnál- és csukásnál megszólalnak.

Szerencsére ezekből is igazán széles a kínálat, nem csak a klasszikus, nálunk is ismert és népszerű csengőket választhatod a koszorúd díszítésére (bár ezek is megfelelnek a célra).

Jó ötlet lehet még a kisebb méretű szélcsengő is abban az esetben, ha nem ér hozzá a koszorúhoz (pl. elfér a belsejében, vagy alulra tudod akasztani), illetve nem kültéri a bejárati ajtótok, hiszen éjjel zavaró lehet, ha fúj a szél.

 

Használj egyszerre több koszorút

Ha érdekes dekorációra vágysz, jó ötlet több koszorút összeboronálni egy díszen belül.

A kivitelezésnek csak a fantáziád és az ízlésed szabhat határt: ha elég nagy az ajtód és nem félsz a túlzásoktól, akár olyan díszt is választhatsz, ami az egész ajtón végigfut.

Azonban, ha inkább a szolidabb megoldások híve vagy, érdemes kisebben gondolkozni.

Pl. két-három, egymástól eltérő méretű koszorú is csodásan tud mutatni egymás alatt, akár csökkenő sorrendben.

A koszorúkat egymáshoz is rögzítheted, de külön-külön is felteheted őket az ajtóra, ott úgyis egységet alkotnak majd.

 

Bátran lehetsz vicces is

Ha nem a koszorúd méretével vagy éppen elrendezésével szeretnéd különlegessé tenni az összhatást, jöhetnek a vicces megoldások!

A grincs közkedvelt figura a karácsonyt illetően, érdemes bevetned akkor is, ha inkább poénosra vennéd a dekorációdat.

Kilóghat például két manóláb a koszorúdból, de tehetsz rá akár egy sapkát is, vagy egyszerűen vicces felirattal jelezheted, mi a véleményed az ünnepekről, esetleg kit szeretnél távol tartani az otthonodtól az elkövetkezendő hetekben.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást