10 egyedi asztali dekoráció, amit pillanatok alatt elkészíthetsz

10 egyedi asztali dekoráció, amit pillanatok alatt elkészíthetsz

Címlap / Otthon / Dekor / 10 egyedi asztali dekoráció, amit pillanatok alatt elkészíthetsz

A vendégvárás mindig sok izgalommal jár, és ilyenkor általában a következők pörögnek végig az ember agyán: mit főzzünk, mi legyen a rágcsa, milyen italt vegyünk, hol olcsóbb, hányra jöjjenek, hova tegyük a gyerekeket? És utoljára marad az asztali dekoráció, amivel már a kutyának sincs kedve foglalkozni. Hogy ez ne okozzon gondot, 10 olyan dekorációt mutatunk neked, amivel percek alatt csodákat művelhetsz az asztallal.

Kép forrása: luxurybusla.com

Ha a fémes anyagokat virágokkal kombinálod, akkor egy igazán különleges és romantikus hatást érhetsz el. A dekort feldobhatod még különféle sütőformákkal is, váza helyett akár kuglófsütőbe is teheted a vágott virágot.

Kép forrása: tabledecoratingideas.com

Használd ki az évszak adta lehetőségeket! Menj ki a szabadba és gyűjts be egy-két bogyós faágat vagy színes levelet, majd helyezd őket a gyertyatartók köré. Váza helyett használj befőttesüveget, tegyél bele kavicsokat vagy homokot, és arra helyezd rá a gyertyákat.

Kép forrása: prettydesigns.com

Az ipari csomagoló az egyik kedvenc anyagom, mert szinte bármire jó. Itt például asztali futót készítettek belőle – nem kell hozzá más, csak egy olló, némi festék és kreativitás. A vágott virággal és egy-két porcelánnal pedig igazán romantikussá teheted az asztalt.

Kép forrása: crafthubs.com

Hajtogass virágot, darumadarat vagy bármit, ami csak eszedbe jut, és dekoráld ezekkel az asztalt. Vigyázz, hogy ne legyen túl sok szín, mert az olyan hatást kelt, mintha gyerekzsúrra készültél volna.

Kép forrása: babble.com

Nem csak az asztal közepét, de a széleit is dekorálhatod. Itt egy egyszerű fehér terítőt festettek pöttyösre, de akár nyomdázhatsz is rá, vagy halvány virágmintákkal is dekorálhatod.

Kép forrása: ghar360.com

Egy hangsúlyos központi dísszel is feldobhatod az asztalt – például egy szép tálcára helyezett virágcsokorral.

Kép forrása: ideastand.com

Ötvözzük a porcelánt fém gyertyatartóval, apró figurákkal és természetes anyagokkal. Vigyázzunk, hogy ne használjunk a dekorációban 2-3 színnél többet, mert ha túl sok a szín, akkor már nem lesz harmonikus az összhatás.

Kép forrása: betterdecoratingbible.com

Nem kell túlzásokba esni, elég egy-két érdekes elemet elhelyezni az asztalon, és színben hozzá passzoló szalvétával vagy tányéralátéttel kiegészíteni. Ha tetszenek ezek a gömbök, akkor kartonból akár te magad is elkészítheted őket.

Kép forrása: everythingfab.com

Ne bánkódj, ha nincs otthon többágú ezüst gyertyatartód – fogj pár borosüveget, mosd le a címkéjüket, és állíts mindegyikbe hosszú gyertyát! Ha a szalvétához, a tányérokhoz vagy a virágokhoz illő gyertyát választasz, akkor igazán elegáns és egyedi lesz a hatás.

Kép forrása: brit.co

Ha nem szereted a vágott virágot, akkor tegyél élő kiskertet az asztalra! Ha szeretnéd tudni, hogyan készíthetsz mutatós minikertet, akkor ezt egy korábbi cikkünkből megtudhatod.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!