Ombre hajfestés otthon, lépésről lépésre: így készítsd el

Ombre hajfestés otthon, lépésről lépésre: így készítsd el

Címlap / Stílus / Haj / Ombre hajfestés otthon, lépésről lépésre: így készítsd el

Az ombre, vagyis színátmenetes hajfestés az év egyik legnagyobb divatja, hiszen természetes, napszívta hatást kelt, ugyanakkor nagyon fel tudja dobni az egész megjelenésedet, ráadásul a hajadat is dúsabbnak mutatja. Ha te is szeretnéd kipróbálni, és van már némi gyakorlatod az otthoni hajfestésbe, akkor fogj bele bátran, hiszen az ombre stílus házilag is kivitelezhető.

Így válassz színt!

Az ombre akkor mutat a legszebben, ha a hajtövedhez képest egy árnyalattal világosabb a hajvéged, hiszen így kelti majd azt a hatást, mintha csak a napfény szívta volna ki. Ha tehát fekete a hajad, akkor barna színű festékre lesz szükséged, ha barna, akkor aranyszőkére, ha pedig szőke, akkor egész világos, skandináv szőke árnyalatot válassz.

Persze, ha szereted az extrémitást, nem kell feltétlenül ezekhez a szabályokhoz ragaszkodnod, nagyon menő lehet a fekete haj vörös hajvégekkel, de igazán bátrak akár pink, vagy kék színekkel is próbálkozhatnak, mert most ez is divatos.

Az előkészületek

Mivel a hajfesték nem fog közvetlenül a fejbőröddel érintkezni, nincs feltétlenül szükség allergia próbára. Ha kiválasztottad a megfelelő színt, keverd be a hajfestéket.

Szükséged lesz még alufóliára, egy nagy méretű fésűre, és egy kisebb, de nagyon sűrű fésűre, ami akár egy erősebb fogkefe is lehet, valamint hajgumira, hogy a tincsek festése közben ne zavarjon a többi hajad, és persze gumikesztyűre. Ha mindennel megvagy, kezdődhet a festés!

Így fesd a tincseket

Válassz le a nagyobb méretű fésűvel egy tincset, majd tegyél alá egy darab fóliát, és vidd fel a végére a festéket a kisebb fésűvel vagy a fogkefével. Alaposan fésüld át, főleg a végekre koncentrálva, hiszen a lényeg, hogy ne éles határvonal képződjön az eredeti és a festett hajszín között, hanem hogy szép átmenet legyen.

Ha felvitted a festéket, hajtsd fel a tincsre a fóliát, vegyél ki a copfodból egy másik tincset, és végezd el azzal is ugyanezt. Ha minden tincset befestettél, várd meg, amíg letelik a határidő, majd mosd meg a hajadat. A fóliát már csak a vízsugár alatt vedd le!

Tartós szépség

A festés után mindenképpen használj színmegőrző balzsamot, és egy gyors otthoni pakolást is feltehetsz, hogy a hajad a lehető legtovább megőrizze a szépségét, és ragyogó maradjon. Egy kevés mandulatejből és joghurtból készült krém például hidratálja és táplálja a hajszálakat, így azok a festés után is selymesen puhák lesznek.

Ételfestékes trükk

Ha szívesen kipróbálnál valami extrémebb színt, nem kell feltétlenül pink vagy kék hajfestéket keresned. Remek választás az ételfesték is, amit a valódi festékhez hasonlóan egy kis pohárban bekeverve, fogkefével vihetsz fel a hajadra.

Ebben az esetben az eredmény nem lesz olyan tartós, viszont nagyon olcsó megoldásról van szó, így bármikor megismételheted, ha pedig mégsem tetszik annyira a polgárpukkasztó árnyalat, néhány hét alatt megszabadulhatsz tőle.

Mikor bízd inkább fodrászra?

Ha nem vagy rutinos az otthoni hajfestésben, akkor jobb, ha az ombrét is profira bízod.

Ha nagyon sötét a hajszíned, és egészen eltérő árnyalatot, például feketéhez vörös hajvégeket szeretnél, akkor is érdemes szakemberhez fordulni, mert először ki kell világosítani a tincseket, és erre kell felvinni a festéket, ez viszont már elég nagy pontosságot kíván.

+1 tipp

A szakértők szerint az ombre akkor mutat legjobban, ha a színátmenet nagyjából az áll vonalában kezdődik, és fokozatosan erősödik a hajvégek felé. Ha különösen hosszú a hajad, akkor valamivel az állad alatt, nagyjából a vállad magasságában kezd meg a festést, és innen haladj lefelé.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást