Egyáltalán nem gond, ha introvertált a szerelmed, sőt!

Egyáltalán nem gond, ha introvertált a szerelmed, sőt!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Egyáltalán nem gond, ha introvertált a szerelmed, sőt!

Ahogy a világban semmi, úgy a személyiségünk sem fekete, vagy fehér: a szakértők ezért nem is kedvelik annyira, amikor valakit introvertáltnak, vagy éppen extrovertáltnak állítanak be. Jobb, ha ezeket a csoportosításokat inkább egy skálának képzeljük el, aminek az egyik felén a befelé forduló, a másik felén pedig a könnyedén megnyíló személyiség található.

Ez alapján már egyszerűbbe besorolhatod magadat az egyik, vagy a másik csapatba – de mi a helyzet a szerelmeddel? Sokak szerint hátrány, ha valaki magának való, de az alábbi 4 ok rámutat arra, hogy közel sem gond, ha inkább introvertált a kedvesed.

Remek hallgatóságok

Ugyan a legtöbb introvertált ember nehezen birkózik meg a hirtelen jött problémákkal és feladatokkal, hosszútávon annál több stabilitást és nyugalmat képesek árasztani magukból. Ők sokkal inkább képesek leülni melléd és meghallgatni a mondanivalódat, vagy éppen mélyebben átérezni a helyzetedet, mint az extrovertált férfiak. Míg utóbbiak állandóak jönnek-mennek és folyton elkalandoznak a gondolataik, addig az introvertált férfiakkal gyakran könnyebb egy húron pendülni.

Tény és való, hogy nem engednek azonnal és egyszerűen közel magukhoz, de ha megdolgoztál a bizalmukért, akkor azt különösen nagyra becsülik. Ezt díjazzák azzal, hogy odafigyelő, törődő hallgatóságok, akik – mivel remekül analizálnak – gyakran remek tanácsokat is adnak. 

Nem akaszkodnak rád

Vannak olyan emberek, akik sajnos hajlamosak arra, hogy teljesen rátelepedjenek a szerelmük életére. A közelség rövidtávon jól eső dolog és stabilitást ad a párkapcsolatnak, de hosszú távon sokkal inkább fojtó, semmint kívánatos. Nos, egy introvertált férfi mellett aligha kell aggódnod azért, hogy ő megfojt a szeretetével és az állandó társaságával, ugyanis az ilyen partnerek egyenesen igénylik az egyedüllétet.

Nehézséget okozhat, hogy sokszor nem tudhatod, mire számíts tőlük, mert jobb napjaikon ezek a férfiak is szeretnek kimozdulni, élénkebb társasági életet élni, de inkább az otthon ülés nyugalma jellemző rájuk. Ekkor azonban nem várják el, hogy te is kövesd a példájukat sőt, ilyenkor inkább a magányt igénylik. Fontos felismerned, hogy ez nem ellened szól, ők egyszerűen ilyenek. Cserébe nem bánják, ha te hódolsz annak, amit szívesen csinálsz egyedül, így sosem kell azt érezned, hogy bármiről is lemondtál a kapcsolatodért.

Kép: dekazigzag/depositphotos.com

Egyszerűbb érzelmi életet biztosítanak

Az introvertált férfiak egyik legfőbb jellemzője, hogy nem nyílnak meg könnyedén – ez természetesen sok szempontból lehet hátrányos, de időnként igazi előny. Ilyen például az, hogy mellettük nem kell folyton a jövőtökön kattognod.

Az extrovertáltak sokkal inkább hajlamosak arra, hogy kitekintsenek a kapcsolatukból, már csak azért is, mert állandóan új és új ismerősökre tesznek szert. Lételemük, hogy minél több embert ismerjenek, és minél több az ismerős, annál nagyobb az esély a kísértésre. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen partner mellett sem kell folyton a félrelépésen agyalnod, és egy teljesen introvertált férfi mellett sem dőlhetsz hátra tökéletes nyugalomban. Ugyanakkor biztos lehetsz abban, hogy utóbbiak sokkal nyugodtabb, kiszámíthatóbb és egyszerűbb érzelmi életet tudnak nyújtani.

Egyedül oldják meg a problémáikat

Sajnos manapság sok férfira jellemző az önállótlanság, legalábbis egyre kevesebben vannak azok, akik a maguk karakán módján oldják meg a problémáikat. Sokan még felnőttként is a szülők támogatására, noszogatására várnak, mások szeretik a partnereikre hárítani a gondokat.

Az introvertált férfiak ugyan nem fennhangon és mindenkit túllicitálva mennek a problémáik elébe, de mindig igyekeznek azokat egyedül, önállóan orvosolni.

Ez bizonyos szempontból hátrányos lehet, hiszen sok nehézséget együtt, partneri segítséggel könnyebb lenne megoldani. Ezt ellensúlyozza, hogy az introvertált férfiak sokszor észrevétlenül is terheket vesznek le a vállaidról, és különösen szimpatikussá teszi őket, hogy mindezt egyáltalán nem verik nagydobra. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást