Ez az új téli rúzstrend – A klasszikus vörös rúzzsal vetekszik!

Ez az új téli rúzstrend – A klasszikus vörös rúzzsal vetekszik!

Címlap / Stílus / Arc / Ez az új téli rúzstrend – A klasszikus vörös rúzzsal vetekszik!

A vörös rúzs minden bizonnyal soha nem fog kimenni a divatból, de ez még nem jelenti azt, hogy más színek ne érdemelnének legalább egy esélyt – ha te is így gondolod, akkor próbáld ki a tél egyik legnagyobb rúzstrendjét, az égetett narancsot. Csábító, elegáns és merész, amivel a hétköznapokban és a jeles eseményeken is hódíthatsz.

“Ha szomorú vagy, tegyél fel több rúzst, és támadj!” – mondta Coco Chanel még sok évvel ezelőtt, és milyen igaza is volt. A ma már szállóigévé vált felszólítás magában foglal mindent, amit egy jó rúzs tud, vagyis hogy több, mint egy kis szín az ajkakon. Az árnyalattól függően fényes kiemelést adhat a szádnak, növelheti az önbizalmad, és szuper csábítóvá varázsolhat.

Ha esetleg általában nem is használsz rúzst, most már csak azért is megéri egy esélyt adnod ennek az új árnyalatnak, mert még akkor is egészséges ragyogást kölcsönözhet az arcodnak, ha a hideg téli napokon fakóbb vagy enyhén sápadt a bőröd. Az égetett narancs ráadásul sokkal kevésbé meghökkentő, mint a nemrég szintén trenddé vált lila és kék árnyalatok.

Ez a színárnyalat lenyűgözően szép, kifejező, meglepő és elegáns egyszerre.

Bár a narancs alapvetően egy abszolút nyári szín, ennek az újonnan népszerűvé vált árnyalatnak az élénk tónusai az egész évben lenyűgöző naplemente árnyalataira emlékeztetnek, és üdévé teszi az arcbőrt. Így tehát télen is remekül megállja a helyét.

Milyet válassz?

Mivel az égetett narancs egy meleg szín, leginkább a sötétebb bőrtónusokhoz vagy melegebb hatású sminkekhez passzol. Ha az arcbőröd arany-, olíva- vagy barackszínű alapokban pompázik, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod ezt a rúzstrendet. Ha viszont nagyon világos az arcbőröd, vagy hideg színekkel készítettél alapoztad meg a sminkedet, jobb, ha előbb átgondolod, tényleg passzolnak-e egymáshoz az adott árnyalatok.

Azt is érdemes tudnod, hogy bár nagyjából jól körülhatárolható, hogy néz ki, a vörös rúzshoz hasonlóan az égetett narancsnak is több változata van. Ha kipróbálnád, akkor mindenképpen egy olyan terméket válassz, ami nem túl sárga és nem túl fényes, hanem erőteljes narancs színű.

Az igazán jó égetett narancs szín első ránézésre klasszikus hatást kelt, és pont olyan erőteljes, mint egy vörös rúzs. Azáltal viszont, hogy melegséget és biztonságot áraszt magából, egyfajta varázslatos hangulattal bír. Ez nemcsak rád lehet pozitív hatással, de sokak tekintetét magadra vonzhatod vele, ezáltal pedig természetesen sok bókra is számíthatsz.

A ruhadivatban is tarol

Az égetett narancs egyébként az utóbbi években a gardróbok trendi színei közé is bekerült, például kötött pulóverek, garbók és blúzok formájában. Így talán nem is akkora meglepetés, hogy az ajkakon viselve igazi hódító utat jár be. Tény, hogy valóban kitűnő, egyben pedig friss alternatívája a vörös rúzsnak.

Míg a narancs szín modernebb és vagányabb, addig a gazdag tónusok csodálatosan elegáns hatást kölcsönöznek. Az égetett narancs tehát hétköznapi viseletekhez és egy elbűvölő estélyi ruhával kombinálva is telitalálat lehet, csak bízz meg benne.

Az égetett narancs rúzs tehát összességében egy üde színfoltja a legújabb sminktrendeknek. Ha eddig biztosra mentél, és szinte csak vörös rúzst használtál, akkor könnyedén frissíthetsz vele a megjelenéseden, ha pedig eddig egyáltalán nem használtál rúzst, ezt az árnyalatot akkor is megéri kipróbálnod.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!