Fogfehérítés otthon: rúzs árnyalatok, amelyektől sokkal fehérebbnek tűnnek a fogaid

Fogfehérítés otthon: rúzs árnyalatok, amelyektől sokkal fehérebbnek tűnnek a fogaid

Címlap / Stílus / Arc / Fogfehérítés otthon: rúzs árnyalatok, amelyektől sokkal fehérebbnek tűnnek a fogaid

Biztosan te is észrevetted már, hogy bizonyos rúzsok sokkal fehérebbnek mutatják a fogaidat, míg mások épp a hibákra és a sárgásabb foltokra irányítják a figyelmet. Ahhoz, hogy a kettő között te is mindig meglásd a különbséget, összegyűjtöttem pár példát és néhány tippet neked!

Világos rózsaszín

A rózsaszín rúzsokra azt szokták mondani, hogy sárgítják a fogakat. Ez az állítás viszont csak részben igaz, hiszen sok függ a rózsaszín tónusától is, azaz hogy hidegebb, vagy melegebb árnyalatot választasz.

Általános szabály, hogy legtöbb esetben a hidegebb árnyalatú rúzsok azok, amelyek fehérítik a fogaidat, viszont a rózsaszínnél épp a melegebb árnyalatok a nyerők!

Ahogy a képen is látszik, az első, világosabb szín egy hideg árnyalat, ami kiemeli, sőt még sárgásabbnak is mutatja a fogakat. A második szín viszont egy melegebb, nem túl élénk rózsaszín, ami sokkal előnyösebb hatást kelt.

 • Fent: Sleek Matte Me Petal

 • Lent: MAC Matte Please Me

A piros árnyalatai

A piros rúzsoknál különösen fontos, hogy milyen tónust használsz, mert nagyon mellé lehet lőni egy-két árnyalattal. Ami fontos, hogy olyat válassz, amiben van egy kis kékes, hidegebb hatás (szerencsére elég könnyű ilyet találni).

A második képen is egy ilyen kékes árnyalatú rúzst használtam, ami csodásan kiemeli a fogak fehérségét, látod?

Az első képen viselt rúzs viszont narancsos piros: ez az a szín, ami a legjobban kiemeli, ha kicsit sárgás a fogad, és csak vakítóan fehér fogúaknak áll jól.

 • Fent: Flormar Deluxe Cashmere Lipstick DC22

 • Lent: MAC Matte Ruby Woo

Nude, azaz natúr száj

A nude pár éve nagyon bejött a divatba, ami nem is csoda, hiszen szuperül mutathat a hétköznapokban egy nappali sminkhez, vagy akár egy esti füstös sminkhez is. Viszont nem mindegy, hogy melyik árnyalatát viseled!

A lényeg a kiválasztásnál, hogy semmiképp se legyen világosabb a nude rúzsod, mint a saját bőröd, különben sápasztani fog. Ha jól akarsz választani, akkor mindenképp olyan természetes árnyalatot válassz, amibe van keverve egy kis szín is, például barack vagy rózsaszín!

 • Fent: MAC Matte Honeylove

 • Lent: MAC Matte Kinda Sexy

Barna helyett bordó!

A barna rúzs nagyon trendi most, de csak akkor használd, ha tökéletesen fehér a fogsorod, hiszen ez a meleg árnyalat szintén kihozza a hibákat és a sárgás árnyalatot a fogakon!

De választhatsz helyette bordót is, amiben szintén van egy kis kékes árnyalat, így a már korábban említett előnyös hatások itt is érvényesülnek!

Egy matt textúrájú verzióval pedig nem csak a fogaidat láttathatod fehérebbnek, hanem az ajkaid méretét is növelheted optikailag.

 • Fent: Couleurs Nature Long Wear Lipstick N06

 • Lent: MAC Giambattista Valli Eugenie

Pink, de nem akármilyen!

Egy pink rúzs csodásan fel tud dobni egy natúr sminket, és nagyon jól tud harmonizálni egy pink kiegészítővel. Viszont ennél a színnél is érdemes vigyázni az árnyalat kiválasztásakor!

Az első képen például egy neonosabb, harsány pink szín látható, ami a fogak tökéletlenségeire irányítja a figyelmet.

Ezzel szemben egy melegebb pink árnyalat, mint amit az alsó képen is látsz, sokkal jobban működik – a krémes állag pedig csak még tökéletesebbé teszi a végeredményt!

 • Fent: MAC Matte Candy Yum Yum

 • Lent: MAC Amplified Chatter Box

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást