A palacsinta az egyik legkedveltebb édességünk, amire sok más finomsághoz hasonlóan igaz, hogy ahány ház, annyiféleképpen készülhet. Míg régen én is határozottan ragaszkodtam a lekváros és a mogyorókrémes palacsintához, addig mostanra már olyan sok fantasztikus változatát kipróbáltam, hogy csak még nagyobb rajongója lettem ennek a remek édességnek. Szerencsére megannyi egészséges verziója is létezik, sőt most tavaszias köntösbe öltöztetve is igazán megéri kipróbálnod néhány egészen különleges változatát.
2/3 Görög joghurtos palacsinta
Egy görög joghurt tízóraira vagy uzsonnára is jól tud esni, de talán még finomabb, ha belesütöd egy nagy adag palacsintába. Ha pedig citromosan készíted, igazi tavaszias frissességet is varázsolhatsz bele, amitől aztán szinte biztos, hogy még csábítóbb lesz. Ez a finomság ráadásul fehérjelöketnek is kiváló, így akár egy kiadós edzés után is meglepheted vele magad.
Hozzávalók: 2 csésze teljes kiőrlésű liszt, 2 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, ½ teáskanál só, 2 közepes vagy 3 kisebb citrom héja, ¼ csésze citromlé, ¾ csésze tej , 1 csésze natúr görög joghurt, 2 tojás, 2 evőkanál méz vagy juharszirup, 1 teáskanál vanília kivonat.
Elkészítés: Egy közepes tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a citromhéjat. Egy másik, kis tálban keverd össze a citromlevet és a tejet. Egy harmadik, nagy tálban keverd össze a görög joghurtot, a tojást, a mézet és a vaníliát. Ezután add hozzá a tej és a citromlé keverékét. Öntsd a száraz hozzávalókat a folyékonyakhoz, és egy kanál segítségével keverd addig, amíg sűrű nem lesz, majd hagyd állni nagyjából 5 percig.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és locsold meg egy kevés étolajjal. Ha már forró a serpenyő, kanalazz rá ¼ csészényi tésztát, és süsd nagyjából 2-3 percig. Ezután fordítsd meg és süsd a másik felét is ugyanennyi ideig. Ízlés szerint feltétként is rakhatsz rá görög joghurtot, de bogyós gyümölcsökkel és juharsziruppal is tálalhatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!