Egészséges élet minőségi, magyar élelmiszerekkel? A Gabiyo inspiráló története

Egészséges élet minőségi, magyar élelmiszerekkel? A Gabiyo inspiráló története

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Egészséges élet minőségi, magyar élelmiszerekkel? A Gabiyo inspiráló története

A mai világban egyre többen szembesülünk különféle ételintoleranciákkal, amelyek kialakulásában gyakran az egészségtelen életmód is szerepet játszik, de akár örökölhetünk is különféle problémákat. Szerencsére erre a jelenségre egyre több hazai márka is felfigyelt, és ha arról van szó, hogy minőségi élelmiszereket szeretnénk vásárolni, amelyek több tekintetben mentesek is, egyre nagyobb kínálatból válogathatunk.

Ilyen üde színfolt a Gabiyo is: minőségi, gluténmentes magyar élelmiszereket kínálnak egy egészséges élethez.

Az egészségtudatosság mindig is fontos volt

A Gabiyo alapítója, Markóné Tóth Gabriella mindig is egészségtudatos életmódot folytatott, futott, úszóversenyeken vett részt, szemléletmódját pedig a családjának is igyekezett átadni, nagy sikerrel. „Háromgyermekes családanyaként, sportemberként arra törekedtem, hogy tőlem telhetően a lehető legjobb minőségű élelemmel lássam el a családomat. Mostanra a gyerekeim felnőttek és hiszem, hogy sikerült elvetni ezeket a magokat az életükben. Ez az elhivatottság a mai napig sem kopott meg.”

Fotó: Gabiyo

Jött a növénytermesztés

Az édesanya mozgás iránti lelkesedése mellé idővel pedig egy új tevékenység is társult. Növényeket kezdett termeszteni, melyek termését saját kezűleg dolgozta fel a családi házuk szuterénjében kialakított kis üzemében. A portékáit szombat reggelente a helyi piacon árulta, ahol az érdeklődők egy kis kóstolóval egybekötve tudtak vásárolni. Ekkoriban jött az a felismerés, amelynek köszönhetően ma már a saját márkája, a Gabiyo tulajdonosa.

„5 évvel ezelőtt a vásárlóimmal beszélgetve, később a termékeim tápértékének meghatározásában segítő dietetikusunk révén szembesültem vele, hogy olyan termékek, amelyek megoldást jelentenek különféle ételintoleranciákra, esetleg a bevitt cukor korlátozására és egyben finomak is, nem találják meg semmiben.” Gabiban pedig megérett a vágy, hogy megoldást találjon a problémára.

Fotó: Gabiyo

Több nehézséggel is szembesült

Gabi mindennek alaposan utánajárt, a kísérletezések során viszont több nehézséggel is szembesülnie kellett. „A lekvárjaim a kristálycukor elhagyását követően szétestek. A hozzáadott cukor nélkül készült változatban alkalmazott alapanyagok egy átlagos üzlet polcain nem elérhetők és alkalmazásuk is külön tudomány. A főzésekhez mérőműszereket kellett vásárolnom. A használni kívánt pektinnél például a forgalmazó egy másik vevőjét kértem meg, adjon át nekem csak néhány kg-ot, mert egy bontatlan karton kifizetése a piacon addig összespórolt pénzem jelentős részét elvitte volna és féltem, nem tudok az alapanyag lejáratáig annyi lekvárt eladni, hogy elfogyjon.”

Fotó: Gabiyo

Jöttek a sikerek, majd az újabb termékek

Végül aztán elkészültek az igazán jó, hozzáadott cukortól mentes lekvárok, majd hasonló elvek alapján további termékekkel is bővült a paletta. „A lekvárjaim megalkotását követően szerettem volna egy olyan reggeliző termékcsaládot is létrehozni, amely gyorsan elkészíthető-, egészségtudatos- és tápláló, tökéletes alternatívát kínálva munka előtt, közben vagy sportolást megelőzően a rohanó hétköznapokban.”

Fotó: Gabiyo

Családja is besegített, és jött a Gabiyo

Gabi elképzelései a gyermekei számára nemcsak, hogy szimpatikusak voltak, de a közös munkába is belevágtak, és hamarosan létrejött a Gabiyo. „A próbálkozásaimban a nagyobbik fiam is fantáziát látott, így elkezdtünk közösen dolgozni. A lekvárok mellett a reggelizőtermékeim megalkotásával született meg a Gabiyo. A termékeimet elsősorban azon fogyasztóknak ajánlom, akik egészségtudatos-, természetes alapanyagokból készült- és nem mellesleg finom élelmiszereket keresnek. Hatékonyan szeretném segíteni az egészséges életre tudatosan törekvőket céljaik elérésben, esetleges emésztési problémáik megszüntetésében.

Termékeink és küldetésünk népszerűsítésével párhuzamosan a kezdetben kétfős csapatunkhoz a lányom és további kollégák is csatlakoztak. A családi szuterént lassan kinőttük és mivel az áruval történő le-föl lépcsőzés sem volt túl kíméletes, így szerettünk volna tevékenységünknek egy új helyszínt találni, ahol az állandó minőség garantálása érdekében a reggelizőtermékeinket is saját magunk tudjuk már készíteni.”

Fotó: Gabiyo

Mára saját üzemük is van

Gabi egy percre sem adta fel az elképzeléseit, és a nehézségek ellenére tavaly végül sikerült megnyitniuk a saját üzemüket. „Számos helyszín megtekintését követően egy akkor épülő üres raktár bérlése mellett tettük le voksunkat. A kivitelezési árajánlatok kézhezvételével viszont gyorsan tudatosult bennünk, hogy a helység megfelelő kialakításához nem rendelkezünk elegendő forrással, így a 2 havi kauciót és a tervezésbe beletett energiát elbukva újra keresésbe kezdtünk. Végül egy családi ismerős személyében találtunk megoldást telephely-problémánkra, akinek az ingatlanját az eredeti elképzeléshez képest jóval szerényebb költségek mellett lehetett kialakítani.”

Fotó: Gabiyo

Az addig összegyűjtött minden megtakarításunkat feláldozva, 2022 nyarán elkészült gluténmentes kisüzemünk. Azzal, hogy termékeinket 100%-ban saját hatáskörben tudom készíteni, küllemük, állaguk és ízük végre valóban olyan, mint azt kezdetben megálmodtam. Az üzemünk átadásával párhuzamosan termékeinket új köntösbe öltöztettük, ezzel is tükrözve az új időszak kezdetét vállalkozásunk életében. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy együtt dolgozhatok egy kis csapattal és egyre szélesebb körben hirdethetem a Gabiyo márka lényegét: belső harmónia, kompromisszumok nélkül” – teszi hozzá Gabi.

Nyitófotó: Gabiyo

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!