Töltött zöldségek, őszi ízekkel - Mennyei főételek lesznek!

Írta: ,

Ősszel kicsit háttérbe szorulnak a gyümölcsök, és inkább a zöldségeknek engedünk nagyobb teret. A megfelelő rostfogyasztásunk érdekében érdemes minél gyakrabban tálalnunk zöldséges fogásokat ebédre vagy vacsorára. Remek megoldás a töltött zöldség, ami kiadós lehet bármelyik főétkezésre. Hoztunk néhány receptet, ami biztosan ízleni fog!

Hozzávalók:

  • 3 felezett, nagyobb kaliforniai paprika,
  • 1 vöröshagyma apróra vágva,
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva,
  • 1 kisebb cukkini,
  • 10 dkg sűrített paradicsom,
  • 10 dkg kuszkusz,
  • olívaolaj,
  • só, bors,
  • petrezselyem.

Elkészítés: A kuszkuszt öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni 10 percig, amíg megdagad. Közben egy serpenyőben hevítsünk olíva olajat, majd pároljuk üvegesre ezen a hagymát és a fokhagymát. Ezen pirítsuk le a cukkinit lereszelve, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Ha sűrűbb mártássá főtt, adjuk hozzá a leszűrt kuszkuszt is, és pirítsuk össze. Ezt a masszát töltsük a paprikákba, majd süssük készre őket. Ízlés szerint reszelt sajtot is tehetünk rá.

Hozzávalók:

  • 4 nagy cukkini,
  • 1 konzerv fekete bab,
  • 1 csésze főtt barnarizs,
  • 1 csésze salsa szósz,
  • 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva,
  • 1 fej vöröshagyma aprítva,
  • ½ csésze konzerv kukorica,
  • 1 jalapeno aprítva,
  • olíva olaj,
  • kömény,
  • chilipor,
  • só,
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt.

Elkészítés:

A cukkininek hámozzuk meg, vágjuk függőlegesen félbe, majd kaparjuk ki a belsejüket, és tegyük őket egy tepsire. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd pároljuk meg rajta a hagymát, és ha üveges, adjuk hozzá a paprikát, a jalapenot, a babot, a kukoricát és a fűszereket.

Pirítsuk le a zöldségeket, majd jöhet ehhez a rizs és a salsa szósz.

Pároljuk el a felesleges folyadékot, majd ezt a tölteléket osszuk el a cukkini csónakok között. Szórjuk meg a tetejüket a sajttal, majd süssük őket készre a sütőben.