A 7 legjobb diétás étel – Finom, laktató és mégsem hizlal

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
A 7 legjobb diétás étel – Finom, laktató és mégsem hizlal

Tudd meg, miképp kéne megváltoztatnod az étrendedet ahhoz, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól!

Levesek

Bármennyire is érdekes, azok, akik levest is fogyasztanak a főétkezéseik előtt, azok akár 20%-kal kevesebb kalóriát vesznek magunkhoz egy nap, mint azok, akik kihagyják ezt az előételt.

Ez azért van, mert kordában tartja az étvágyunkat, ráadásul a méregtelenítésben is segítségünkre van, hiszen nagyrészt vízből áll, így kitűnően át tudja mosni a szervezetünket, pláne, ha olyan zöldségeket és fűszereket teszünk bele, melyek hozzájárulnak a zsírégetéshez.

Csirke, bab, hal

Egy kutatásban megállapították, hogy azok, akik egy nap kb. 120 gramm fehérjét fogyasztottak és mellette rendszeresen sportoltak, azok átlagosan 6,5 kilóval fogytak többet, mint azok, akik ugyanolyan mennyiségű ételt ettek, csak kevesebb fehérjét tartalmazót.

Ráadásul ők inkább a kényesebb területekről - pl. hasról, fenékről - dobták le a felesleges, miközben az izomrétegük megmaradt, ellentétben a másik csoporttal, akik inkább az izmaikból vesztettek.

Hogy miért van ez így? Állítólag azért, mert a fehérjék megemésztéséhez több energiára van szüksége a szervezetnek, így jobban dolgozik, tehát több kalóriát éget el. Emellett tovább van tőle teltségérzésünk, ezért nem folyamodunk nassoláshoz két étkezés között.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!