5 gyors és mennyei valentin-napi desszert + receptek

Írta: ,

Persze, hogy Valentin-napkor te leszel a legédesebb meglepetés, de ha esetleg egy otthoni, összebújós, romantikus vacsorát terveztek, és szeretnéd meglepni a végén valami finomsággal a párodat, akkor ezek a desszertek pontosan olyan hatást érnek majd el, mint amilyet szeretnél.

1/5 Gyümölcsnyárs

Ha nem szeretnél sokat sürgölődni a konyhába, vagy akár csak bekapcsolni a sütőt, mégis valami látványos desszerttel állnál elő, akkor ez a tökéletes megoldás: tetszőleges gyümölcsöket tisztíts meg, vágj szeletekre, majd egy szív alakú sütiformával szaggasd ki őket, és szúrd nyársra.

Vigyázz, hogy a szeletek ne legyenek túl vékonyak, mert akkor nem tudod átszúrni rajtuk a hurkapálcát vagy a nyársat. Cukorral vagy mézzel és vanília aromával ízesített joghurtot kínálhatsz mellé mártogatósnak.

Nyalóka formájú édesség Kép forrása: happinessishomemade.net

2/5 Nyalóka formájú édesség

Linzerkarikákat, de akár bolti kekszet is ragaszthatsz össze egy kevés eperlekvárral, majd az így elkészült sütikéket marcipánnal kell csak beborítanod, és a többi már a fantáziádon múlik.

Olvasztott csokoládéval, sütemény dekorokkal, színes cukorkákkal is díszítheted a kis falatokat, végül pedig óvatosan egy fogpiszkálóra, vagy erősebb szívószálra kell tűznöd őket, hogy olyan hatást érjenek el, mintha színes, Valentin-napi nyalókák lennének.

Epres parfé Kép forrása: yummirecipes.blogspot.com

3/5 Epres parfé

Hideg vízzel öblíts ki két szép poharat. A csomagoláson található leírás szerint készíts el egy adag piros zselatint. A poharakat döntsd meg egy kicsit – a talpas poharakat például betámaszthatod a mosogató melletti csöpögtetőbe, a talp nélküli poharakat egy muffin formába is állíthatod, enyhén döntve.

Helyezz néhány szem negyedelt epret a poharakba, majd öntsd rájuk a zselatint, és hagyd megdermedni. Ha a zselé már kész, állítsd vissza a poharakat, a zselé az oldalukon fog maradni. Kevés cukorral verj kemény habbá egy adag tejszínt, majd válaszd ketté.

Az egyik felébe keverj egy adag eperpudingot, és ezzel töltsd meg a poharakat. A másik részét tedd habzsákba, és díszítsd vele a parfé tetejét. A habkoronára dekorációként tegyél még néhány eperszemet.

Szív formájú csokoládé Kép forrása: womansday.com

4/5 Szív formájú csokoládé

Egy szív alakú jégkockatartó minden rekeszébe tegyél néhány szem rózsaszín cukorkát, vagy tortadekorációt, esetleg aszalt gyümölcsöket.

Vízgőz fölött olvassz meg fehér csokoládét, majd óvatosan csurgasd a tartóba.

Hűvös helyen hagyd megdermedni a csokit, majd óvatosan fordítsd ki a bonbonokat a jégkockatartóból.

Csoki helyett joghurtot is használhatsz, ekkor tedd a desszertet a fagyasztóba, és még hidegen tálald.

Málnás-csokis muffin Kép forrása: garnishandglaze.com

5/5 Málnás-csokis muffin

A megszokott módon készíts kakaós muffint 25 dkg lisztből, 50 g cukrozatlan kakaóporból, 1 csomag sütőporból, 50 g vajból, 1 tojásból, 25 dkg cukorból és 2,5 dl tejből.

A málnás habhoz fele-fele arányban keverj el krémsajtot és tejszínhabot, ízlés szerint édesítsd cukorral, majd keverj bele néhány evőkanál málnalekvárt.

Tedd a krémet habzsákba, és nyomd a muffinok tetejére, amiket ez után még jó minőségű, olvasztott étcsokival is meglocsolhatsz.