5 gyors és mennyei valentin-napi desszert + receptek

Zabolai Margit
Írta: ,

Persze, hogy Valentin-napkor te leszel a legédesebb meglepetés, de ha esetleg egy otthoni, összebújós, romantikus vacsorát terveztek, és szeretnéd meglepni a végén valami finomsággal a párodat, akkor ezek a desszertek pontosan olyan hatást érnek majd el, mint amilyet szeretnél.

Ha nem szeretnél sokat sürgölődni a konyhába, vagy akár csak bekapcsolni a sütőt, mégis valami látványos desszerttel állnál elő, akkor ez a tökéletes megoldás: tetszőleges gyümölcsöket tisztíts meg, vágj szeletekre, majd egy szív alakú sütiformával szaggasd ki őket, és szúrd nyársra.

Vigyázz, hogy a szeletek ne legyenek túl vékonyak, mert akkor nem tudod átszúrni rajtuk a hurkapálcát vagy a nyársat. Cukorral vagy mézzel és vanília aromával ízesített joghurtot kínálhatsz mellé mártogatósnak.

Nyalóka formájú édesség Kép forrása: happinessishomemade.net

Linzerkarikákat, de akár bolti kekszet is ragaszthatsz össze egy kevés eperlekvárral, majd az így elkészült sütikéket marcipánnal kell csak beborítanod, és a többi már a fantáziádon múlik.

Olvasztott csokoládéval, sütemény dekorokkal, színes cukorkákkal is díszítheted a kis falatokat, végül pedig óvatosan egy fogpiszkálóra, vagy erősebb szívószálra kell tűznöd őket, hogy olyan hatást érjenek el, mintha színes, Valentin-napi nyalókák lennének.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!