Edzés utáni frizuramentés 5 perc alatt

Edzés utáni frizuramentés 5 perc alatt

Címlap / Stílus / Haj / Edzés utáni frizuramentés 5 perc alatt

Olyan sűrű a napod, hogy nem jut idő egy alapos hajmosásra edzés után? Előre rettegsz, hogy valahol lelapult sörénnyel kell megjelenned? Most megtudhatod, miként varázsolhatod szalonképessé mindössze 5 perc alatt a tincseidet!

Első lépés: fújd be!

Négy-öt fújásnyi formázó permetet oszlass el a felső fürtökön. Célszerű vízalapú formulát használnod, mert így nem lesz ragadós az eredmény.
Fontos, hogy ne a hajtövekre vidd föl a készítményt, mert nehezítő hatása lehet, és éppen ennek ellenkezőjét szeretnéd elérni!

Második lépés: forrósítsd föl!

Egy közepes méretű körkefe segítségével, a fejbőrödtől körülbelül 4-5 centiméter távolságra, laza mozdulatokkal forgatva szárítsd át a hajad!
Minden tincsnek elég lesz tíz másodperc, amelyből 2-3 erejéig a hajtövek felé irányítod a levegőt. Ez segít, hogy az izzadtság eltűnjön.

Harmadik lépés: hűtsd le!

A minél dúsabb hatás érdekében hajolj le, és fésüld át a hajad a tövektől a végek felé haladva.
Ha az ujjaidat használod e célra, lazább, természetesebb eredményt kaphatsz.

A szárítást és ezt a lépést addig ismételd, amíg nedves és lapos részeket találsz.

Negyedik lépés: turbózd föl!

Tartsd a hajszárítót körülbelül 20 centire a hajvégektől, és a levegőt fölfelé irányítva fújd át az egészet! Így a szálak közötti verejték utolsó maradványainak is búcsút mondhatsz.

Milyen gyakran alkalmazhatod?

Mivel ez a módszer semmilyen negatív hatásnak nem teszi ki a tincseidet, akár naponta folyamodhatsz hozzá.
Csupán arra kell figyelned, hogy az elején használt hajformázó szilikonmentes és vízalapú legyen, illetve ne állítsd túl nagy hőfokra a hajszárítót.

Milyen gyakran kell hajat mosni?

A bőrgyógyászok egyetértenek abban, hogy a napi hajmosás káros lehet – még akkor is, ha a samponodra rá van írva, hogy ajánlják ilyen gyakori használatra.
Hajtípustól és környezeti hatásoktól függ, mi számít ideálisnak, de általánosságban elmondható, hogy az emberek többsége heti 1-3 mosással érzi jól magát. Ez alól kivételt jelent az extrém szárazság vagy a zsírosság, ami drogériában kapható készítmény helyett inkább gyógyszertárit igényel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást