Életmód / Receptek / Táplálkozás

Édesborsó és vizitorma krémleves

Édesborsó és vizitorma krémleves

Kinek ne akadna otthon friss vagy fagyasztott zöldborsója? Ez a könnyű krémleves 20 perc alatt elkészül, a vizitormától pedig különleges fűszeres íze lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

– 600 dkg fagyasztott, zsenge zöldborsó
– 1 kis csokor vizitorma levél
– néhány szál friss zöldpetrezselyem
– 300 ml alaplé
– só, bors

Elkészítése:

1. Főzzük meg a borsót, zsázsát (vizitorma), petrezselymet az alaplében, majd turmixgéppel pépesítsük. Keverjünk hozzá tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
2. Melegen is finom, de lehűtve is tálalhatjuk.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást