A dutch baby egy újabb csoda, amit palacsintatésztából el lehet készíteni: sütőben készül, látványos és nagyon finom, mégis mindössze néhány mozdulat összerakni, így tökéletes választás, ha egy kis luxusra vágysz reggel anélkül, hogy korán kellene kelned miatta.
4/4 Dutch baby füstölt lazaccal és kapribogyóval
Hozzávalók:
3 nagy tojás, szobahőmérsékletű
1/2 csésze liszt
1/2 teáskanál só
3/4 csésze teljes tej, szobahőmérsékletű
2 mogyoróhagyma, csak a világos és sötétzöld részek, apróra vágva
3 evőkanál sótlan, szobahőmérsékletű vaj
Szeletelt füstölt lazac, tejföl, kapor és kapribogyó, tálaláshoz
Elkészítés:
A klasszikus recept szerint készítsd el a dutch baby-t, de amikor a tésztát a serpenyőbe öntöd, szórd meg az apróra vágott mogyoróhagymával. Amikor kész, tálald füstölt lazaccal és kapribogyóval és kaporral.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!