Down-kóros fiatal lány a divatvilág új kedvence

Down-kóros fiatal lány a divatvilág új kedvence

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Down-kóros fiatal lány a divatvilág új kedvence

A 18 éves Madeline Stuart úgy vonul a kifutókon, ahogyan azt a legprofibb modellek is megirigyelhetnék. A Down-szindrómás fiatal lány legutóbb a New York-i divathét kifutóján tűnt fel, de úgy sejtjük, nem ez volt az utolsó fellépése – annyira beszippantotta a divatvilág, hogy már táskát is neveztek el róla!

A Facebookon indult a karrierje

Madeline az ausztrál Brisbane-ből érkezett az amerikai nagyvárosba, miután édesanyja, Rosanne, feltöltött néhány divatfotót róla a Facebookra – a képek szinte azonnal szárnyra kaptak, és ezek szerint a legjobb helyekre is eljutottak, hiszen a lány karrierje szépen beindult tőlük. Igazi modern tündérmese az övé: az EverMaya rögtön elnevezett róla egy táskát, és az eladásából származó bevételt felajánlotta a Nemzeti Down-kór Társaságnak, a Glossigirl kozmetikai cég pedig hivatalosan is reklámarcává választotta.

Az év modellje lett

Az FTL MODA volt az a divatvállalat, amely megkereste az ausztrál lányt, hogy vonuljon fel New York-i divatbemutatójukon – Madeline pedig olyan népszerű lett, hogy a nyugati parton az év modellje díjat is átvehette. Rosanne úgy gondolja, hogy Maddy pontosan azt a pozitív pluszt tudja nyújtani, ami a divatvilágnak most kellett: „a közösségi média mindent előtérbe hoz, ma már nem marad semmi sem rejtve.” Az az érzékeny világ, ami sokáig a felesleggel rendelkező modelleket sem tűrte meg a kifutóin, most már egy olyan lányt is tárt karokkal fogad, aki messze van az átlagostól – végre sokszínűbb, igazi nőket is bemutat. Maddy egyébként nem az első Down-kóros lány, aki divatbemutatón szerepelt: az Amerikai Horror Story-ból ismert Jamie Brewer februárban ugyanitt vonult végig a kifutón, ő azonban nem váltott át a modellszakmára, maradt a színészetnél.

Eloszlathatja a tévhiteket a betegségről

„Úgy gondolom, elképesztő élmény számára az egész, és lenyűgöző, hogy kapott egy ilyen lehetőséget” – nyilatkozta Rosanne az AFP hírügynökségnek. – „Tökéletes lehetőség ez arra, hogy eloszlassuk az emberek tévhiteit a Down-szindrómáról és a hasonló hátrányos helyzetű gyerekekről.” Az édesanya elmondása szerint Maddy egyedül a közösségi médián keresztül kapott negatív kommenteket, azok, akikkel együtt dolgozott, mindannyian elismerően nyilatkoztak a munkabírásáról és a lelkesedéséről.

Egészségesen él, hogy fitt maradjon

Maddy egyébként nagyon komolyan veszi a modellkedést: márciusban elkezdett edzeni és egészségesen enni, mert nem tudott már lépést tartani a többiekkel a táncóráin és az iskolai tesiórákon. „Elmondta, hogy nem érzi jól magát a bőrében, úgyhogy kidobtunk minden gyorskaját. Azóta egészségesen él. Amikor elárulta, hogy modell szeretne lenni, figyelmeztettem, hogy ez esetben továbbra is edzenie kell és csak egészséges ételeket ehet” – mondta el az AFP-nek Rosanne.

Jövőre is találkozhatunk vele a kifutón

Az ausztrál lány modellkarrierje egyáltalán nem fejeződött be a New York-i fellépéssel: egy francia fotós San Franciscóban készített róla portfóliót nemrég, és folynak a tárgyalások, hogy a következő New York-i divathéten is végigvonulhat a kifutón. Rosanne szerint Maddy mögött valóban nincs annyi munka, mint amennyit a legtöbb sztármodell maga mögött tudhat, ezt ellensúlyozza viszont azzal a lelkesedéssel, amivel belevág egy-egy projektbe. „Ő volt az egyetlen ember, akinek a divatbemutatón állva tapsoltak. Nem azért, ahogy kinézett, vagy a ruha miatt, hanem a jókedvéért. Végigsétált a kifutón, feltette a kezeit, ünnepelt, és mindenki más vele kezdett örülni” – mondta Rosanne.

Forrás: popsugar.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást