7 dolog, ami miatt soha többé ne hibáztasd magad

7 dolog, ami miatt soha többé ne hibáztasd magad

Címlap / Életmód / Egészség / 7 dolog, ami miatt soha többé ne hibáztasd magad

Az élet újabb és újabb megpróbáltatásokat gördít eléd, sokszor pedig nehéz nem magadban keresni a hibát, amikor a dolgok félresikerülnek. Rosszul döntöttél, rosszul reagáltál, nem a jó utat választottad. Persze előfordul, hogy valamiről valóban senki más nem tehet, csak te magad, de vannak olyan dolgok, amikért soha többé nem érdemes hibáztatnod magad. Legyen ez az egyik fogadalmad 2020-ra!

Az érzéseidért

Úgy érzed, hogy túl sokat sírsz, hogy túl érzelmesen reagálsz egy eseményre, zenére, filmre, vagy bármire, amit jártadban-keltedben látsz? Ha rosszul bánnak veled elsírod magad, ha vicces dolgot látsz, akkor pedig nevetsz?

Ezekért a dolgokért sosem kellene szégyellned magad, hiszen csak azt jelenti, hogy olyan ember vagy, akinek gazdag az érzelmi világa, és aki teljességében megéli az életét annak minden jó és rossz oldalával együtt.

Azért, ahogy mások bánnak veled

Nem tehetsz róla, ha te kedves vagy, de más ellenséges veled. Nem a te hibád, ha valaki ok nélkül utálatos veled. Nem vagy hibás azért sem, ha valaki nem akar veled lenni, ha elutasít, pedig korábban úgy tűnt, hogy közeledik feléd. Nem tehetsz róla, ez egyedül a másik ember ügye, soha ne okold magad semmiért, amit más tesz veled.

A vágyaidért

Mások vagyunk, mások a vágyaink, de egyikünké sem ér kevesebbet, mint a másé. Mindegy, hogy magánéletről, anyagi vágyakról, elérhető célokról, utazásokról vagy bármi másról van szó, sosem kell szégyellned és főleg nem kell hibáztatnod magad semmiért, ami a szíved mélyéről fakadó vágy, ami hajt előre, és amiért szívesen élsz és dolgozol.

Mások reakciójáért

Hiába csinálsz mindent úgy, ahogy jónak látod, nem tudod kiszámítani, hogy más hogy fog reagálni. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy megteszel minden tőled telhetőt és bármi is lesz a reakció, tiszta lelkiismerettel, nyugodtan dőlsz hátra.

Azért, hogy magadra is gondolsz

Természetes, hogy a saját életednek te vagy a főszereplője, így soha ne érezd hibásnak magad azért, hogy törődsz magaddal, hogy időt és pénzt szánsz saját magadra is, mások mellett.

Fontos, hogy önzetlen légy és segíts annak, aki rászorul, hogy számíthassanak rád a családtagjaid, a barátaid, de legalább olyan fontos, hogy számíthass saját magadra, hogy az életedben te légy a prioritás.

Nem kell hibáztatnod magad, ha mások elé helyezed a saját vágyaidat, ha úgy érzed jónak. 

Az apró hibákért

Vagy a nagyokért. Bármilyen hibáért, amit elkövetsz az életben, márpedig biztosan számtalan ilyen volt és lesz. Persze nem mindegy, hogy milyen következményekkel jár egy-egy hiba és bizony van, amikor nagyon nehéz nem ostorozni magad utólag, de próbáld rövidre zárni ezt a hangulatot és egyszerűen ragadd meg a másik végén a dolgod: azzal foglalkozz, hogy hogyan tudod a leghamarabb jóvátenni, mit kell tenned, hogy helyrehozd, hogy kijavítsd a hibát. Sokkal hasznosabb, mint azon rágódni, hogy mekkora hibát vétettél.

A múltadért

Bármit tettél, vagy tett veled más, bárhogy is alakuld az életed, ne hibáztasd magadat a múltadért, csak nézz előre és tegyél meg mindent azért, hogy úgy alakuljon a jövő, ahogy neked tetszik. Nem kell hibásnak érezned magadat, ha rossz volt a gyerekkorod, ha nem jó körülmények közül jöttél, de azért sem, ha te kiváltságosabb vagy másoknál. Nézz előre és igyekezz úgy élni, hogy jól érzed magad.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!