Egészség / Életmód / Lélek

6 dolog, ami felnőttként nem hiányozhat a naplódból

6 dolog, ami felnőttként nem hiányozhat a naplódból

Lehet, hogy gyerekkorodban te is vezettél naplót, és azt gondolod, hogy felnőttként már nincs is rá szükséged. Valójában a napló egy szuper eszköz arra, hogy kiírd magadból a gondolataidat, egy kicsit rendszerezd azt, ami a fejedben van, és amikor szükséged van rá, inspirálódj. Lássuk, mik azok, amiknek mindenképp benne kell lenniük a naplódban.

Egy kis inspiráció

Miért is vezetnél naplót, ha nem azért, hogy újra és újra inspirációt nyerj a gondolataidból? Minden életszakasznak megvannak a jellegzetes buktatói, problémái és szépségei, amiken neked is át kell esned, de egy-egy jól eltalált idézet, dalszöveg vagy blogbejegyzés segíthet abban, hogy gyorsabban túllendülj a nehéz időszakokon vagy jobban tudd értékelni azt, amikor éppen minden jól alakul.

Tipp: Keress minden hónapban egy olyan inspiráló idézetet, ami a hónap minden napján vezérel és motivál majd, ezt ragaszd vagy írd be a naplódba, hogy mindig szem előtt legyen!

Célok

Leginkább az év eleje az az időszak, amikor a következő hónapokra és évekre vonatkozóan terveket szövögetünk, listákat és fogadalmakat írunk, hogy mit kéne jobban vagy másképp csinálnunk. Fontos azonban, hogy ezeket a célokat ne csak ügyesen megtervezd, de folyamatosan értékeld és szem előtt tartsd. Hiszen ahhoz, hogy a kitűzött célokért minden nap aktívan tehess, fontos, hogy mindig tudd, mi a következő lépés, aznap mi vihet előre és hogyan.

Tipp: A naplód szinte mindig veled van, így ha benne vannak a céljaid és álmaid, akkor biztosan nem veszíted szem elől azt, ami fontos számodra!

Étkezési és edzésnapló

Mindenki elfoglalt a mindennapokban, hiszen a munka, a tanulás, a magánélet és a hétköznapok menedzselése sok időt és energiát vesznek el. Ettől függetlenül fontos az étkezésre és a mozgásra is odafigyelni, hiszen ezek is az életed fontos részei, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen a közérzeted. Ha írsz egy tervet arra vonatkozóan, hogy milyen alapanyagokat, milyen ételeket vagy milyen diétát szeretnél bevezetni az életedbe és emellett milyen edzést végzel, az segít abban, hogy minden nap újra megtaláld a motivációd, rendszert visz az életedbe és arra ösztönöz, hogy mindig jobb legyél!

Tipp: Ha nem vagy biztos benne, hogy az edzés-vagy az étkezési terv, amit összeállítottál, a megfelelő számodra, akkor kérd ki egy szakember segítségét, és az együtt kialakított terv kerüljön a naplódba!

Levelek saját magadnak

Érdekes élmény kipróbálni, hogy milyen érzés, ha saját magadnak írsz levelet.

Nem kell, hogy mindenképpen világmegváltó tanácsok legyenek benne, elég, ha csupán azt fogalmazod meg, hogy hogy érzed magad, milyen céljaid vannak, mire vagy büszke és milyen változásokon mész keresztül.

Ha időről-időre megfogalmazod ezeket magadnak, akkor nem csak attól fogod magad jobban érezni, hogy ezeket kiírtad magadból, de néhány év múla csodás élmény lesz visszaolvasni is őket.

Amit korábban problémának láttál, az szertefoszlott, amiket pedig álomként írtál le, azok megvalósultak – lehet, hogy így lesz, ki tudja?

Fontos dátumok, jelszavak

A naplód nem csak arra jó, hogy beleírd a gondolataidat, az érzéseidet vagy az álmaidat, arra is szuper eszköz, hogy minden olyan fontos dolgot megőrizzen, amire emlékezni szeretnél. Ezek lehetnek dátumok, születésnapok, találkozók, megbeszélések vagy jelszavak, telefonszámok, címek.

Persze ezeknek a nagy része benne van a telefonodban, vagy pár kattintással meg tudod nézni a Facebookon, de néhány dologban nem árt, ha a klasszikusokál maradsz.

Így amikor lapozgatod a naplód, jobban fel tudsz készülni egy-egy eseményre, jobban tudsz tervezni, és biztosan semmi fontos nem fog kimenni a fejedből!

Fényképek

Ugyanúgy, ahogy az idézetek vagy egy-két inspiráló mondat, úgy a fényképek is szuperül tudnak motiválni és erőt adnak a nehezebb időszakokban. Szuper, ha a személyes naplódat, ami csak a tiéd, olyan emlékekkel töltöd meg, amiket szívesen felidézel magadban, amik jó érzéssel töltenek el.

Tipp: Ragassz egy borítékot a naplód utolsó oldalára és gyűjtsd itt a fényképeidet, vagy ahhoz a dátumhoz is beragaszthatod a képeket, amihez kötődnek, így amikor lapozgatod a naplód, mindig újra átélheted majd a csodás élményeidet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást