6 dolog, ami felgyorsítja a tested öregedését: a fülbevalód is számít!

6 dolog, ami felgyorsítja a tested öregedését: a fülbevalód is számít!

Címlap / Életmód / Egészség / 6 dolog, ami felgyorsítja a tested öregedését: a fülbevalód is számít!

Az, hogy milyen tempóban jelennek meg rajtad az öregedés jelei, nagyban függ a genetikádtól és az életviteledtől is. De ne gondold, hogy “csak” ezek játszanak szerepet a külsőd változásában! Meglepődnél, milyen nagy befolyással bír a fiatal külső megtartásában akár az is, hogy milyen fülbevalót viselsz, vagy mennyire sokat ülsz egy helyben! Utánajártunk, mi az, ami miatt gyorsabban öregedhetsz, mint kellene.

Túl sokat ülsz

Kutatások szerint azok az emberek, akik napi 8 óránál többet töltenek ülve vagy fekve, azoknak a teste átlagosan 8 évvel idősebbé válik biológiailag, mint a korosztályuk többi tagjáé.

Ezt egy olyan felméréssel támasztották alá, ahol 1500 nőt vizsgáltak meg, és észrevették, hogy a hosszas üldögélés rövidítheti a kromoszómák méretét.

Ez egyébként többféle egészségügyi problémához is vezethet, ezért érdemes gyakran felállni, és napi fél óra sétát vagy sportot beiktatni a hétköznapokba.

 

Nehéz fülbevalók

Meglehet, hogy apróságnak tűnik, de valójában a fülbevalód is hatással van a külső megjelenésedre és annak változására.

Ha túl gyakran hordasz hatalmas, nehéz súlyú ékszert a füledben, az előbb-utóbb nagy nyomást helyez erre a testrészedre, és megnyújtja a fülcimpákat is.

A bőröd ráncossá válik itt, és elveszíti rugalmasságát, amit sajnos a krémek sem tudnak már meggyógyítani. Végeredményül idősebbnek fogsz kinézni, mint egyébként.

 

Túl sok vörös hús

Nincs baj a húsfogyasztással, de ahogy oly sok más téren, úgy itt is a mértékletesség a legfontosabb. A vörös húsoknál pedig ez különösen igaz!

Egy kutatás szerint ugyanis azok, akik állandóan ilyen típusú húsokat fogyasztanak, ráadásul túl kevés gyümölcsöt és zöldséget esznek, megnövelik saját biológiai életkorukat.

Ez azért történik, mert egy ilyen étrend során a testedben megnövekszik a foszfát mértéke, ami egészségügyi problémákhoz, így például vesebetegségekhez vezethet. Ha pedig állandóan testi gondokkal küzdesz, az a külsőd fiatalságára is hatással van.

 

Állandó változások

Ahhoz, hogy egészséges maradjon a tested, és ezzel együtt a fiatalos megjelenésedet is megőrizd, bizonyos rutinokat muszáj megteremtened az életedben. Pláne az étkezés terén.

Kutatások szerint azok az emberek, akik nagyon gyakran váltogatják az étrendjüket, folyton újabb diétákat, trendeket próbálnak ki, egyszerűen nem hagynak elég időt a testüknek az alkalmazkodáshoz.

Az állandó változást nem tudja ilyen gyors tempóval megszokni a szervezeted, ezáltal folyamatos stressznek teszed ki, ami teljesen legyengíthet, hiába eszel egyébként egészséges ételeket.

Az ilyen fokú feszültség pedig öregíti a külsődet, arról nem is beszélve, hogy az izmok elvesztéséhez vezethet.

 

Ha flakonból iszol

Ki hitte volna, hogy még az is hatással van a fiatalos külsődre, hogy hogyan és miből iszod a vizet? Pedig így van!

Szakértők szerint ha valaki csakis és kizárólag flakonból iszik (teljesen mindegy, hogy üveg vagy műanyag, bár utóbbi egyéb problémákat is okozhat), annak a szája körül hamarabb kialakulnak a ráncok.

Hiszen mindig ugyanazt a mozdulatot hajtod végre, némileg csücsörítesz, így a kis gyűrődések folyton ugyanazokon a helyeken jelennek meg, így egy idő után mélyülni kezdenek, és akkor is látszanak majd, ha épp alaphelyzetben pihenteted az arcodat.

 

Állandó repülés

Ha túl sokat ülsz repülőn, az a külsődön is látszani fog egy idő után. A repülőgépeken ugyanis a páratartalom általában 20%-kal kevesebb, mint a “talajon”, ezért is érezheted azt, hogy az utazást követően kiszárad a bőröd.

Ha ez gyakran megismétlődik, elkezdi elveszíteni rugalmasságát, és sajnos a ráncok is gyorsabban megjelennek rajtad.

Szakértők szerint ezt azzal előzheted meg, ha mindig van nálad hidratáló krém, valamint odafigyelsz a vízfogyasztásra is.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást