Szerelem / Párkapcsolat

5 dolog, amit egy távkapcsolatból megtanulhatsz

5 dolog, amit egy távkapcsolatból megtanulhatsz

Akár a kezdetektől fogva távkapcsolatban éltek, akár az élet hozta úgy, hogy hosszabb-rövidebb időre el kell válnotok egymástól, az aktuális helyzetből most is sokat profitálhattok. Persze egyáltalán nem könnyű ilyen körülmények között élni a mindennapokat, de ha már így alakult, lássuk a legfontosabb tanulságokat!

Minden pillanatot meg kell becsülni

Ha minden nap együtt fekszetek le, és minden egyes reggel a másik arcát látjátok először, akkor sokkal könnyebben elfeledkezhettek arról, milyen sokat jelentetek egymásnak.

Természetesen nem mindig igaz, hogy akik hosszú évek óta együtt élnek, azok feltétlenül megunják a másikat, de amíg ez a vágyott körülmény nem adatik meg, addig sokkal inkább értékelni fogtok minden pillanatot.

Ha nem hétköznapi, már-már unalmas dolog elmenni moziba, közösen lazítani a kanapén, leülni egy padon, vagy csak enni egy fagyit, addig nem is olyan nehéz intenzíven ápolni a kapcsolatotokat.

Könnyű felülemelkedni az apró hibákon

A jól összeszokott párok idővel képesek elviselni a másik rigolyáit, felül tudnak emelkedni a bosszantó dolgokon – feltéve, hogy az érzelmek és a közös célok a helyükön vannak. 

Ennél gyakoribb viszont, hogy az élettársak rendszeresen morgolódnak a bosszantó, de hétköznapi apróságokon, és így mindennapossá válnak a viták, akkor is, ha azok egyáltalán nem komolyak…

Távkapcsolatban viszont jóval könnyen felülemelkedni ezeken az apró hibákon, hiszen mindketten tudjátok, hogy nincs értelme elrontani azt a rövid időt, amit egymásra szánhattok.

Úgy érzitek, szabadok maradtatok

Egy „hagyományos” párkapcsolatban az emberek gyakran lemondanak a szabadságukról, de legalábbis 90-100%-ban a másikhoz igazítják az életüket.

Erre a távkapcsolatban élők nem szorulnak rá, akár teljesen másfajta életvitelt is folytathatnak a hétköznapok túlnyomó többségében. Ennek köszönhetően a szabadság érzete megmarad, és egyáltalán nem okoz majd nehézséget, ha a találkozás során ideig-óráig borítani kell a rendet.

Sőt! Persze ez veszélyes játszma, hiszen ha végül ti is célba értek és tartósan együtt tudtok élni, akkor fordul a kocka, és a látens szabadságról le kell mondanotok a kapcsolatotok érdekében. A kérdés az, hogy képesek lesztek-e rá?

A bizalom tényleg a legfontosabb

Nincs más életkörülmény, ami jobban bizonyíthatná, hogy a párkapcsolatokban tényleg az őszinteség és a bizalom a legfontosabb.

Sokkal könnyebb úgy hinni a másik hűségében, ha minden nap találkozhatsz vele, minden nap közösen hajthatjátok álomra a fejeteket, mintha több száz, vagy több ezer kilométerről kellene ugyanezt elfogadnotok egymásról.

Mégis, a távkapcsolatok annyira el tudnak mélyülni, hogy fel sem merül bennetek, hogy a másik bármi olyat tenne, ami akadályozhatná a boldogságotokat.

Mindent ki kell mondanotok

Ha együtt éltek, hajlamosak lehettek rá, hogy elkerüljétek a nézetletéréseket. Ez nem feltétlenül gond, sőt időnként kifejezetten előny tud lenni, ha inkább konfliktuskerülők vagytok – legalábbis akkor, ha a problémáitok nem komolyak.

A távkapcsolatban ezzel szemben nincs mese, minden ki kell mondanotok, ami bánt benneteket. Sajnos nincs mindig lehetőségetek jól megölelgetni a másikat és személyesen vigaszt nyújtani, számotokra gyakran az egyetlen út a teljes őszinteség és a mély beszélgetések. Ez észrevétlenül is elmélyítheti a kapcsolatotokat, és veletek nem (vagy jóval később) fog előfordulni, hogy sablonossá, hétköznapivá válnak a kettőtök között felmerülő témák.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást