6 dolog, amit nem szoktak előre elárulni a házasságról

6 dolog, amit nem szoktak előre elárulni a házasságról

Címlap / Szerelem / Esküvő / 6 dolog, amit nem szoktak előre elárulni a házasságról

Szorosabbra szeretnétek fűzni a kapcsolatotokat? Úgy érzitek, megtaláltátok egymásban a másik feleteket, akivel boldogan leélhetitek az egész életet? Szuper! Ám sokkal nagyobb biztonságban lehettek, ha tudjátok, milyen buktatók várnak rátok.

A kis dolgokért is meg kell küzdeni

Pénzügyi kérdések, gyerekprojekt, az ünnepi menetrend dilemmája a két család szokásainak összehangolásával… A nagy kérdésekben bizonyára már régen döntöttetek, hogy elejét vegyétek a veszekedésnek.
Arról azonban ritkán esik szó, hogy a mindennapos, apró feszültségforrások sokkal alattomosabban mérgezhetik a kapcsolatot, mint a fontosnak tűnő problémák. Elvégre többször kell kivinni a szemetet, elmosogatni vagy bevásárlást intézni, mint ahány hatalmas döntés vár rátok az életben.

A család többet számít, mint gondolnád

A szülőktől való leválási folyamat elengedhetetlen része, hogy házaspárként immáron független családként ismerjenek el benneteket, önálló akarattal, véleménnyel és döntésekkel.
Ez csak akkor zajlik egészségesen, ha sem teljes azonosulásra nem törekedtek – azaz nem szeretnétek mindent ugyanúgy csinálni, mint ők –, sem pedig homlokegyenest az ellenkezőjét nem akarjátok megvalósítani az ő cselekedeteiknek. Az őszinte, nyílt kommunikáció hosszú távon megoldást nyújt mindenre.

Több felelősség vár rád, mint hinnéd

Érzelmi hullámvasút, öröm és bánat, munkahelyi problémák, mázli- és pechszéria anyagi téren, betegségek, családi gondok, ünnepek, konfliktusok… Ha házasságban élsz, a jóból és a rosszból is kétszer annyi jut, hiszen a párodat érő ingerek közvetetten rád is kihatnak.
Fontos, hogy ne akard egyedül megoldani a másik problémáit – főleg a háta mögött ne, vagy akkor, ha egyértelműen kijelentette, hogy nem tart erre igényt! A beavatkozásnak való ellenállás olykor nehezebb, mint amilyennek a cselekvés tűnik.

Az elismerés a kulcs

A kiegyensúlyozott hosszú távú kapcsolathoz nagyon fontos, hogy a felek megtanulják becsülni és elismerni egymást. Ne vedd természetesnek, hogy ez a helyes és okos pasi immáron papíron is a tiéd!
Meglátod, ha őszintén hangot adsz a pozitív véleményednek – tehát nem csak akkor nyitod ki a szád, ha valamivel elégedetlen vagy –, akkor mélyül köztetek a bizalmi viszony, és te is több jó visszajelzést kapsz majd a férjedtől!

A jó házasság nem garantál boldogságot

Egy szerető társ megbízható jelenléte mérhetően javítja a hangulatot és az egészségi állapotot. Az életben azonban vannak olyan dolgok, amiket a férjed sajnos nem oldhat meg. Ilyenek a munkahelyi gondok, illetve a családodban régóta jelen lévő konfliktusok.
Ne várd a házasságtól, hogy minden egy csapásra rózsaszínné váljon tőle! A párod szeretetéből persze bármikor töltekezhetsz, ami jelentős érzelmi többletet jelent.

Meglep majd, mi mindent tudtok átvészelni közösen

Talán úgy tűnik, hogy hosszú évek múltán képtelenség újat mutatni egymásnak. Az élet azonban folyamatosan új és új vizsgahelyzetek elé állít, akár szó szerint, akár képletesen, így bőven lesz alkalmatok arra, hogy meglepődjetek a közös erőtökön.
Kettőtök karrierjének összeegyeztetése, illetve a csemetékről való gondoskodás olyan energiákat fog felszabadítani bennetek, hogy megdöbbenve figyelitek majd, mire vagytok képesek.

Napjainkban

Kutatások bizonyítják, hogy napjaink fiataljai is értéknek tartják a házasság intézményét – ám az esküvőt csak akkor szeretnék megtartani, ha már viszonylagos anyagi biztonságban érzik magukat.
Téves tehát az a következtetés, miszerint „a papír ma már nem jelent semmit”. Ha úgy érzitek, hogy számotokra igenis lényeges lenne, ne habozzatok belevágni!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást