5 dolog, amit nem szabad feladnod a szerelemért

5 dolog, amit nem szabad feladnod a szerelemért

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 dolog, amit nem szabad feladnod a szerelemért

Ha teljesen elborított a rózsaszín köd, hajlamos lehetsz mindenről lemondani, ami idáig fontos volt számodra. Sajnos eleve nem túl bíztató, ha a kapcsolatod érdekében erre kényszerülsz, de további rossz hír, hogy később valószínűleg mindent megbánsz. A szerelem ugyanis enyhül, de a feladott dolgok iránti igény nem feltétlenül tűnik el teljesen…

A barátnőidet

Talán te is azok közé tartozol, akik ha fülig szerelmesek, senki másra nem tudnak gondolni.

Ilyenkor úgy érezheted, minden tőle távol töltött perc időpazarlás, pedig szó sincs erről!

A legjobb barátnőid megértik, ha ilyen helyzetbe kerülsz, de ez nem jelenti azt, hogy ezzel visszaélhetsz. Ha bármi gond adódik kettőtök között, úgyis ők lesznek azok, akik meghallgatnak és támogatnak, de elég nehezen fognak jó tanácsokat adni, ha évek óta le sem ültetek beszélgetni.

Szóval az, hogy kicsit kevesebb időt szánsz rájuk, még nem gond, de nem zárhatod ki őket az életedből.

Nem csak azért, mert ők a biztos hátteret jelentik számodra, hanem mert barátokra akkor is szükséged lesz, ha megtaláltad a nagy Őt.

A családodat

Valahogy anyuci pici fiai felnőttként is sokkal jobban kötődnek a szüleikhez, mint nagy általánosságban a nők.

Persze akadnak kivételek, de gyakran jellemző, hogy miután egy kapcsolat komolyra fordul, a te családod háttérbe szorul, és sokkal több időt töltötök az anyós és após társaságában.

A másik eset, hogy a te kapcsolatod szoros a családoddal, de az övé nem, ezért már-már furcsának és idegesítőnek találja, hogy folyton megbeszéled anyukáddal a napjaidat.

Mindegy, melyik igaz rátok, a család az életedben az egyik legfontosabb köteléked, ezért nem szabad hagynod, hogy a kapcsolatod a rovására menjen.

Legalábbis nem úgy, hogy a barátod rád kényszeríti, hogy kevesebb időt tölts a szeretteiddel.

A szexuális igényeidet

Mindegy, hogy melyikőtök igényel többet, vagy máshogy, a szexuális igényeidet nem szabad feladnod.

Idomulhatsz a másikhoz, de cserébe ugyanezt el is várhatod. Ezzel szemben mi jellemző a nők többségére?

Félelemből, vagy megfelelésvágyból mindent beleadnak csak azért, hogy a másik teljesen el legyen ájulva a teljesítménytől. Ez egy bizonyos szintig belefér, de akkor már nem, ha csak és kizárólag a barátod öröméért teszel mindent.

Ugyanez a helyzet akkor, ha azért vállalod be a számodra egyáltalán nem izgalmas szituációkat, mert attól félsz, ha nem elégíted ki a vágyait, elhagy.

Ha bármilyen szinten sakkban tart, akkor így is, úgyis összetöri majd a szívedet, miután teljesen kifacsart. Szóval húzz egy számodra egészséges határt, és azt ne lépd át!

A szabadidődet

Te is a maximalisták táborát erősíted? Akkor egész biztos, hogy nem csak jól akarsz keresni, hanem otthon is szeretnéd a maximumot nyújtani.

Ezzel egy darabig nincs gond, de záros időn belül teljesen kimerülhetsz, a vége pedig az lesz, hogy van egy elkényeztetett barátod, aki nem érti, mostantól miért nem vándorol ki a földre dobott szennyes a mosógépbe.

Ha ő elhagyna azért, mert a nyolc órás munka után nem várja minden este makulátlan rend és főtt étel, akkor egyébként sem passzolnátok össze hosszútávon.

A szerepek felborultak, ez kétségtelen, de még nem igazán találjuk azt az arany középutat, ami tökéletesen működhetne. Az mindenesetre biztos, hogy nem adhatod fel az összes szabadidődet azért, hogy valakit állandóan körbeugrálj.

A jövőbeli terveidet

A kapcsolatok kompromisszumokról szólnak, és ezek az egész közös életeteket átszövik. Nem is kérdés: néha neked kell lemondanod valamiről, máskor érted mondanak le a fontos dolgokról.

De az olyan, egész életet meghatározó döntésekről, mint amilyen a karrier, vagy éppen a közös gyermek és az esküvő, nem mondhatsz le a másik kedvéért.

Ha valami számodra igazán fontos, azt a barátod meg fogja érteni, és tenni fog azért, hogy az álmaid megvalósuljanak.

Azonban, ha állandóan lemondasz a vágyaidról csak azért, hogy elkerüld a vitákat, és együtt maradjatok, akkor nagyon meg fogod bánni a döntéseidet.

Lehet, hogy nem most, hanem tíz év múlva, de meg fogod. Ám akkor már egészen új utakat kell keresned a megoldás érdekében…

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!