5 dolog, amit a stílusos emberek tesznek a megjelenésükért – lesd el a trükköket!

5 dolog, amit a stílusos emberek tesznek a megjelenésükért – lesd el a trükköket!

Címlap / Stílus / Divat / 5 dolog, amit a stílusos emberek tesznek a megjelenésükért – lesd el a trükköket!

Stílusos emberek azok, akikre öröm ránézni, akik mindig makulátlanul néznek ki és akármit is viselnek, látszik rajtuk, hogy jól érzik magukat a bőrükben. De vajon mi lehet a titkuk? Az alábbi cikkben megosztunk veled pár igen egyszerű tippet, amelyek elsajátításával te is kihozhatod magadból a maximumot.

Időt szánnak az öltözködésre

A stílusos emberek időt szánnak arra, hogy minden alkalomra megtalálják a megfelelő öltözéket, amiben fesztelenül érezhetik magukat. Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy indulás előtt tölts órákat a szekrényed átkutatásával és rendezz egy komplett divatbemutatót – csupán arról van szó, hogy tudd, mit és mivel érdemes viselned.

Ezt később csinálhatod tudatosan is, például már ruhavásárlásnál gondold végig, hogy mi az, amire igazán szükséged van, és mivel tudod majd felvenni.

Idővel annyira rutinos vásárló leszel, hogy nem is kell annyit gondolkodnod egy-egy darabon.

Vigyáznak a ruháikra

Nem számít, milyen márkájú a ruha vagy mennyibe került, egy stílusos ember mindig tiszteletben tarja a ruháit és vigyáz rájuk.

Ez nem csak abban merül ki, hogy mindig vasalt és tiszta az öltözéke, de mindent a megfelelő módon tisztít, esetleg tisztíttat.

Ügyel rá, hogy a cipői is mindig tiszták legyenek – hiszen hogyan is nézne ki egy tökéletesen összeállított szett egy kopott orrú, sáros lábbelivel?!

Egyszerű ruhadarabból védjegy

Minden stílusos embernek megvan a maga védjegye, legyen szó egy egyszerűen szabott felsőről vagy egy kiegészítőről, amit a saját stílusára formál át.

Ez lehet egy mezei póló vagy akár egy bizonyos szín is, a lényeg, hogy egy idő után eggyé váljon a te ízlésvilágoddal.

Mivel a divat mindig változik, érdemes olyan védjegyet választanod, amit könnyen alakíthatsz át vagy variálhatsz az aktuális trendeknek megfelelően.

Ha kell, szakemberhez fordulnak

Nem csak a ruhák tisztítására, összeválogatására, de a megfelelő darabok felkutatására is időd szánnak a stílusos emberek. Éppen ezért, gyakran előfordul velük, hogy bár igazi kincsekre bukkannak, méretben vagy más módon nem feltétlenül passzol rájuk egy-egy darab. Te ilyenkor mit tennél? Nyilván ott hagynád a ruhát, és továbbállnál.

Igen ám, de a stílusos emberek tudják, hogy egy tökéletes ruhát nem lehet veszni hagyni, és inkább varrónőhöz fordulnak – számukra a jó varrónő legalább annyira fontos, mint a jó fodrász.

De nem csak egy jó varrónőt érdemes találnod, hanem egy jó cipészt és egy megbízható ruhatisztítót is.

Maguknak akarnak tetszeni

És végül a legutolsó és a legfontosabb: egy stílusos ember sosem mások miatt öltözik fel úgy, ahogy, hanem csakis maga miatt! Neki nem az a fontos, hogy mit gondolnak róla mások, nem nekik akar megfelelni, hanem csak és kizárólag saját magának.

Éppen ezért fordulhat elő az, hogy amikor egy olyan embert látunk az utcán, akinek van egyénisége, stílusa, az tényleg jól érzi magát a bőrében, és ez nem csak kívülről látszik, de belülről is sugárzik belőle.

Ha te is szeretnéd így érezni magad, akkor a legfontosabb, hogy tudd, mi áll jól neked, és azt merd is viselni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást