4 dolog, amit sosem tenne meg veled, ha igazán szeret

4 dolog, amit sosem tenne meg veled, ha igazán szeret

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 dolog, amit sosem tenne meg veled, ha igazán szeret

Ha minden rendben van a kapcsolatoddal, akkor bizonyára nem éppen ezt a cikket böngészed. Nem kell azonban már az elején elkeseredned, hiszen problémák és hullámvölgyek minden kapcsolatban adódnak, és ezeken a szerelmes párok át is szoktak lendülni. Más a helyzet akkor, ha erős kétségeid vannak, vajon tényleg szeret-e… Nos, az alábbiakat biztos nem teszi meg veled, ha helyén vannak az érzelmei.

Nem reagál a kérdésedre, keresésedre

Ha valakinek fontos vagy, akkor magától értetődő, hogy ez az ember nem szeretné, ha aggódnál, vagy feleslegesen fordulnál hozzá a kéréseiddel. Azonban, ha nem szerepelsz olyan „előkelő” helyen az életében, mint ahogy te gondolod, akkor ezek nem lesznek olyan lényeges szempontok számára. Pl. amikor elmegy valahova, és te érdeklődve írsz neki egy üzenetet, akkor arra nem fog egyhamar válaszolni, mert ez egyszerűen egy mellékes teendő az életében.

Egy normális, felnőtt kapcsolatban az az alapvető, ha kérés, kérdés nélkül is jelzi, mi történik vele, de ha keresed, akkor egyértelműen és gyorsan reflektál. Nyilván nem arra gondolunk, hogy félóránként be kell jelentkeznie, ha külön csinál programot, vagy, hogy ő sosem felejtheti el megnézni a mobilját – ez már a másik véglet.

De annak magától értődőnek kell lennie, hogy válaszol a hívásaidra, illetve, ha nem úgy alakul valami, ahogy azt megbeszéltétek (pl. csúszik a programja), akkor azt önként is jelzi számodra. Egyszerűen nem akarja, hogy aggódj, vagy izgulj, és nincs titkolnivalója sem, amiért a háttérben kellene mozgatnia a szálakat.

Azt érezteti veled, hogy nem vagy a legjobb formádban

A szerelemben az egyik legjobb dolog, hogy teljesen hibátlannak találjuk a másikat. Ez nyilván idővel kicsit változik, de a kapcsolatok indulásakor egyszerűen szemet hunyunk a hiányosságok felett, azok legfeljebb névlegesen hátráltatják a viszonyok alakulását. Éppen emiatt annyira intő jel, hogy a barátod azt érezteti veled, már nem tartja hibátlannak a kinézetedet, a viselkedésedet, az elért sikereidet, vagy bármi mást. Természetesen itt sem csak végletek léteznek, úgyhogy nem kell tragédiára gondolnod, ha elmondja, hogy most tényleg nem sikerült álomszerűre az egyébként tökéletes frizurád.

Azonban, ha rendszeresen a negatív tulajdonságaidat hangsúlyozza, esetleg olyan hiányosságokat feszeget, amik neked fel sem tűntek, vagy legalábbis nem zavartak sosem, az kellőképpen intő jel. Nem csak arra utal, hogy esetében szó sincs rózsaszín ködről, hanem arra is, hogy nem tisztel, szeret annyira, hogy ne akarjon szándékosan megbántani.

Csak a saját véleményét hajtogatja

Egy felnőtt kapcsolat sem működhet egészségesen, ha az egyik felet elnyomják. Bár a legtöbb kapcsolatban akad egy domináns fél, hosszútávon azok a boldog házasságok, ahol megközelítőleg középen áll meg a mérleg nyelve. Mit jelent ez? Egyszer neked van igazad, egyszer neki, egyszer te engedsz, egyszer ő. Ha nem ezt tapasztalatod, hanem éppen ellenkezőleg, mindig te maradsz alul a vitákban, és állandóan te engedelmeskedsz az ő akaratának, akkor az nem igazi szerelem.

Szó sincs arról, hogy mindig neki lenne igaza! Sokkal inkább az állhat a háttérben, hogy neki erősebb a személyisége, vagy több az önbizalma, de őszintén szólva, ezt nem kellene felhasználnia olyasvalakivel szemben, akibe elméletileg szerelmes. Fordított esetben te bizonyára már csak azért is engednél alkalmanként, hogy ne bántsd meg, vagy ne vedd el a saját magába vetett hitét, akkor szerinted ő miért nem teszi meg ugyanezt érted?

Állandóan le akar rázni és a haverokkal szeretne lenni

4 dolog, amit sosem tenne meg veled, ha igazán szeret

Nyilván képletesen kell ezt értened, hiszen minden felnőttnek szüksége van arra, hogy időnként kicsit egyedül legyen, vagy kikapcsolódjon a barátaival. Ha igazán szeret, akkor nem hajtogatja azt folyton, hogy levegőre van szüksége, hogy muszáj eljárnia külön szórakozni, vagy, hogy ő nem akar ennyit veled lenni.

Persze, ha tényleg rátelepedtél az életére és túl gyors iramot diktálsz, az nem éppen ideális, ez jogosan feszélyezheti. Azonban, ha állandóan menekülni próbál, akkor inkább arra kell gyanakodnod, hogy nincsenek mély érzései irányodba.

Ilyen esetekben jellemző, hogy egy másik nő is képben van rajtad kívül, vagy pusztán egyfajta biztos B-terv vagy számára, akit kedve szerint irányíthat. A magyarázat egyszerű: ha valakit szeretsz, akkor megpróbálsz vele minél több időt együtt tölteni, különösen a kapcsolatok indulásakor. Hosszútávon mindenki elfogadja, hogy szükség van a szabad térre, de ennek megadása sose mehet a kapcsolat rovására. Ha mégis így van, akkor ott már nem igazi a szerelem.

Kép forrása: AlexShadyuk/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást