7 dolog, amit minden huszonéves nőnek meg kell tennie, mielőtt még túl késő

7 dolog, amit minden huszonéves nőnek meg kell tennie, mielőtt még túl késő

Címlap / Életmód / Egészség / 7 dolog, amit minden huszonéves nőnek meg kell tennie, mielőtt még túl késő

Huszonévesen még a tiéd a világ, ez magától értetődik. Igen ám, de azért, hogy a tiéd is maradjon, tenni illik! Bizonyos szokások elsajátításával sok esztendő múlva is úgy fogsz festeni, mint aki megtalálta az örök fiatalság forrását, a bölcsek kövét…

A megfelelő arckrém és szemkörnyékápoló beszerzése

Ma még úgy tűnhet, semmi szükséged ilyen kencékre, ám az idő vasfoga olykor kegyetlen: nem egy nő ébredt már úgy szinte egyik napról a másikra, hogy szarkalábakat látott a tükörben!

Jó hír viszont, hogy minél hamarabb kezded a megelőzést, annál nagyobb esélyed van a szépséged megőrzésére. Elengedhetetlen, hogy külön készítménnyel ápold a szemkörnyék különösen érzékeny bőrét, s ápolásban részesítsd a nyakadat is!

Egy minőségi napszemüveg vásárlása

„Minőségi” alatt nem feltétlenül azt értjük, hogy a legpuccosabb divatházak egyikének logója virítson rajta, és kerüljön százezer forintba. 

A lényeg, hogy ne a piacon vagy kínai boltban vásárold meg, hanem olyan helyen, ahol biztos lehetsz benne: az „UV400” címke nemcsak dísz a kereten! Az UVA és UVB sugarak szűrése ugyanis a látásod és az arcbőröd védelmében egyaránt fontos.

A megtakarítás, befektetés és pénzköltés művészetének elsajátítása

Nem elég, ha ezek közül csak egyet űzöl mesterfokon. Az anyagi bőség akkor talál rád, ha már mindhármat megtanulod! Megtakarításra mindig szükség van, a befektetés nagyszerű „B” terv a gyarapodásra, a pénzköltés pedig… 

Hát, mindenképpen szükséged van az érzetre, hogy nem hiába dolgozol. Ne sajnáld magadtól az anyagi javakat, ha megteheted, mert ezzel csak még nagyobb sikert vonzol be! (A kudarc és az aggodalom pedig sajnos öregít…)

Megtanulni sütni-főzni

Nagyszerű stressz-levezetési módszer, utat enged a kreativitásnak, kiváló szabadidős tevékenység, ráadásul még a saját egészséges táplálkozásodról is gondoskodhatsz!

Tipikus, hogy a huszonévesek idegenkednek tőle, később pedig fogják a fejüket, milyen csacsiság volt, hogy nem hamarabb kezdték el… Nyugi, a nagyszerű netes receptek és közösségek világában egyszerűen nem foghatsz mellé!

Megtanulni sminkelni

Sminkelés alatt nem azt értjük, hogy végigmázolod egyfajta színnel az egész szemhéjadat, aztán örülsz neki. 
Tévedés, hogy a profi smink elkészítése mindenképpen órákat vesz igénybe – csak eleinte kell türelmesnek lenned, amikor kitapasztalod, milyen árnyalatok és termékek a legmegfelelőbbek neked. Ha bizonytalan vagy, akár egy tanfolyamra is befizethetsz, hogy szakembertől tanuld meg ezt a mesterséget.

Elkezdeni vitamint szedni

Az étrend-kiegészítő formájában szedett vitaminok rengeteget tehetnek az általános egészségi állapotod és a közérzeted javításáért. 

Egyeztess a háziorvosoddal vagy egy dietetikussal arról, hogy a táplálkozásodból mi hiányzik, illetve milyen a személyre szabott vitamin- és ásványianyag-igényed! Elképesztő, mennyi nyavalyát és kellemetlenséget megelőzhetsz ezzel a jövőben.

Elkezdeni edzeni

Nem muszáj bérletet venned a konditerembe. Annyi lehetőség közül válogathatsz, csupán meg kell találnod, amit szívesen művelsz! 
A mozgás nemcsak a fogyni vágyók számára hasznos, hiszen az anyagcsere felpörgetésére, valamint a szív és a légzőszervek teljesítményének javítására voltaképpen mindenkinek szüksége van. Hidd el, minden izzadással töltött perc megtérül a következő években!
Ha huszonéves vagy, mi az, amit úgy érzel, mindenképpen meg kellene fogadnod az említettek közül? És ha már betöltötted a harmadik ikszet, minek az elmulasztását bántad meg? Várjuk kommentben!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást