Párkapcsolat / Szerelem

7 dolog, amit jó lenne, ha valaki elmondana a pasiknak a kapcsolatokról

7 dolog, amit jó lenne, ha valaki elmondana a pasiknak a kapcsolatokról

Emancipáció ide vagy oda, néhány dologról még mintha mindig tabu lenne beszélni a pasiknak. Pedig mennyivel könnyebb lenne az élet, ha valaki rávilágítana nekik ezekre a problémákra – valószínűleg nekik is van egy hasonló listájuk velünk kapcsolatban, de én most jóindulatom jeleként megosztom a miénket. Valószínűleg sok párnak könnyebb lesz az élete.

Nem tudsz olyan drága ajándékot venni a szülinapomra…

… ami többet érne, mint egyetlen szál virág, egy tábla csoki vagy egy kedves üzenet a hűtőszekrényen, minden ok nélkül. Sem pénzben, sem energiában nem nagy befektetés, de azt mutatja, hogy gondoltál rám, és nem azért, mert az etikett szerint muszáj volt, hanem mert jól esett. Hidd el, értékelni fogom.

Nem hiszem el, hogy ezt még mondani kell, de…

… ha olyan jó fej vagyok, hogy vacsorát főzök, mire hazaérsz, akkor az a minimum, hogy ezt értékeld. Cseppet sem természetes, mert én nem vagyok az anyukád, te meg nem vagy már kisgyerek. Ugyanúgy dolgozom, mint te, és a szabadidőmben én is pihenni szeretnék. Ha ehelyett a konyhában állok, csak azért, hogy neked örömet okozzak, akkor az a minimum, hogy megköszönöd, és hogy te mosogatsz.

Nem azért kérdezem, hogy mit csinálsz aznap, mert rövid pórázon foglak, …

… hanem mert bármennyire is hihetetlen, de nekem is van saját életem, vannak saját barátaim és intéznivalóim. Ha a napi tervedről kérdezlek, elég, ha nagyvonalakban felvázolod, és örülj, mert valószínűleg vagy annyira fontos nekem, hogy a dolgaim alakításakor azt is figyelembe vegyem, veled mikor fogok találkozni. De ne várd el, hogy egész nap otthon üljek azt várva, hogy aznap eszedbe jut-e átugrani. Nem fogok.

A szeretlek nem ugyanaz,…

… mint az én is szeretlek. Nem kell úton útfélen a fülembe sutyorognod, egyáltalán nem akarlak kínos helyzetbe hozni a haverjaid előtt azzal, hogy ott is kimondatom veled, és nem is akarom naponta százszor hallani, de néha azért jól esik. Szóval ha úgy érzed, akkor mondd. Legalább néha.

Amikor azt mondom, hogy az a gyerek cuki, akkor azt úgy értem,…

… hogy az a gyerek cuki. Pont. Nem kell pánikba esned és nem is kell tételesen felsorolnod, miért nem akarsz még szülői örömök elé nézni. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de amíg a kapcsolatunk és anyagi helyzetünk nem áll kellően biztos lábakon, én sem szeretnék egy életre szóló, és hatalmas felelősséget a nyakamba vállalni. Főleg nem három hét járás után. Attól még az a gyerek cuki. Ugye nem baj, ha ez nem tabu téma?

Szex után…

… ne rohanj azonnal a fürdőszobába, és főleg ne kapcsold be a tévét, vagy kezd el nyomogatni a telefonodat. Van az úgy, hogy az ember szex után azt kívánja, bárcsak felszívódna a másik, de az nem egy kapcsolat, hanem egy egyéjszakás kaland lehet. Öt perc nem nagy idő, ennyit igazán rááldozhatsz a viszonyunk egyik legintimebb helyzetére.

És végül: ha megnézel egy lányt az utcán,…

… azt észreveszem. Nem biztos, hogy szóvá teszem, és nem is feltétlenül zavar, mert én sem járok csukott szemmel. De azért tudj róla. Észreveszem.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást