Otthon / Szórakozás

7 dolog, amire mindig vágytunk, de megbánjuk, amint megkaptuk

7 dolog, amire mindig vágytunk, de megbánjuk, amint megkaptuk

Óvj meg attól, amit szeretnék – énekli a Placebo is, és nem véletlenül. Sokszor előfordul életünk során, hogy valamire napokig, hetekig, évekig áhítozunk, aztán abban a pillanatban, hogy megkapjuk, rájövünk, hogy mennyivel jobb is volt nélküle az életünk. Egyesek állítják, hogy levetkőzhető ez a szokás, de ha ide még nem is jutottál el, addig is legalább nevess te is emberi gyarlóságunkon.

Egy huszadik táska

Mindegy, hány lóg a szekrényben, ha egyszer megláttad a kirakatban, nem tudsz többé másra gondolni – kerülgeted, mérlegelsz, aztán végül minden észérvet eldobva berontasz a boltba, és képes vagy a gázszámlára félretett pénzt is otthagyni, csak hogy a magadénak tudhasd.
A bűntudat érzése persze már azelőtt beléd hasít, hogy elhagynád a bolt helyszínét, így jó eséllyel még csak örömmel sem tudsz majd soha nézni a legújabb, drága pénzen vett táskádra.

Nagyban kéred?

Olyan könnyű igennel felelni a gyorséttermi pénztáros kérdésére, hiszen azért a néhány plusz forintért ki ne szeretne extra nagy adagot az illatos, gőzölgő sült krumpliból?
Aztán amikor megemeled a tálcát, máris belátod, hogy rossz döntés volt ez, és szinte előre érzed a gyomorfájást, amit az óriási adag étel belapátolása után érezni fogsz – mert persze, ha már kifizetted, nem hagyod kárba veszni.

Pasik

Tedd szívedre a kezed: ugye, hogy neked is volt már, hogy csak azért kellett, mert tudtad, hogy nem kaphatod meg? Az ilyen férfiakért képesek vagyunk totális idiótát csinálni magunkból, elszalasztani a jóravaló és fülig szerelmes fiúkat, és egész csomag papír zsebkendőket elsírni a romantikus filmeken.
Aztán abban a pillanatban, ahogy megkapod, rájössz, hogy csak a külsőségek fogtak meg ezen az alakon, és ennyi idő alatt akár egy rendes fiúval is összejöhettél volna. A rávesztegetett időt és könnycseppeket nem kapod vissza.

A nagyi receptes könyve

Gyerekkorodban titkok őrzőjének, és csodás sütemények forrásának tekintetted, és mindent megadtál volna érte, ha kedvedre lapozgathatod, de a nagyi túlságosan féltette a kézzel írt receptkönyvet ahhoz, hogy játszani engedjen vele.
Aztán, mikor már felnőttként neked ajándékozza, ráébredsz a keserű valóságra, miszerint a könyvben sem varázslatok vannak, és a receptekkel nem pótolhatod a mama több éves gyakorlatát. Most már persze visszasírod azokat az időket, amikor még nem volt nálad a könyv, és a rosszul sikerült piskótákat ráfoghattad a rossz receptekre. De mi lesz ezentúl a kifogás?

Bölcsészdiploma

Egy bölcsész minden büszkeségével készültél a vizsgáidra, éjszakákat tanultál át, és dacosan fordultál el azoktól, akik a szakodat becsmérelték, előtted a diplomád képe lebegett, amit a munkád jól megérdemelt jutalma lesz. Aztán abban a pillanatban, hogy kezet rázol a dékánnal, elkezdesz azon aggódni, hogy mégis mi a csudából fogsz majd megélni.
Ha valóban szorgalmasan tanultál, tehetséges és talpra esett vagy, akkor persze a bölcsész diplomáddal is feltalálod majd magadat, de talán nincs olyan frissen végzett, aki az álláshirdetések első átböngészésekor ne bánná meg egy pillanatra, hogy filológiára pazarolta az állami féléveit villanytan helyett.

Táblás csoki

Hosszú és nehéz nap áll mögötted, és hazafelé csak az tart életben, hogy a sarki boltban beszerezhetsz egy nagy táblával a kedvenc mogyorós csokidból.
A gyors habzsolás után azonban gyorsan jön a bűntudat az elfogyasztott kalóriák, meg persze amiatt, hogy az amúgy is rossz hangulatod mellé most még a hasadat is elcsaptad. Ilyenkor persze már bánod, hogy nem egy gyümölcssalátát készítettél, de ha valaki a boltban javasolta volna ezt, valószínűleg lecsapod a fagyasztott hekkel.

Vörös rúzs

A reklámplakáton olyan jól mutatott, és te is látod már magadat, ahogy Marilyn Monroe-hoz hasonlóan végiglejtesz az utcán, szoknyádat lágyan meglibbenti a szél, a férfiak pedig utánad fordulnak.
Mégis, egyetlen egyszer sem mered elhagyni benne a lakást, mert annyira merésznek érzed, hogy az utolsó pillanatban inkább lemosnád – ha tudnád, de többnyire csak elkened az egész sminkedet, és megátkozod a napot, amikor a csábításra termett kencék leemelted a bolt piperepolcáról.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást