Amiért a szülőknek ma már aggódniuk kell – de 30 éve még nem kellett

Amiért a szülőknek ma már aggódniuk kell – de 30 éve még nem kellett

Címlap / Életmód / Család / Amiért a szülőknek ma már aggódniuk kell – de 30 éve még nem kellett / 2. oldal

5. Ki van a monitor mögött

Arról nem is beszélve, hogy a képernyő mögé bárki el tud rejtőzni. Sajnos sosem lehet tudni, kivel beszélget a gyermek, hiszen egy fotó mögött akár valaki más is lehet. Nagyon veszélyes következményekkel járhat, ha egy netes predátor megpróbálja felvenni velük a kapcsolatot, pláne, hogy sokszor a gyerekek nem is beszélnek a szüleiknek arról, kivel és mit beszélgettek a neten.

A szülőknek muszáj nagyon sokszor hangoztatniuk, mennyire fontos bizalmatlannak lenni a neten, és sosem szabad találkozót lebeszélni valakivel, aki nem közeli barátjuk.

6. Netes bullying

Sőt, sajnos nagyon sok gyerek válik áldozatául a cyberbullyingnak. Ez azt jelenti, hogy feltöltenek magukról például egy fotót a Facebookra, és valaki gonosz kommenteket ír nekik, amelyeket ráadásul mindenki más is lát. A gyermekek lelki világára ez borzasztóan nagy hatással van, és sajnos nagyon könnyű is manipulálni őket ebben az életkorban.

Egy szülőnek most már figyelnie kell arra, hogy milyen hatások érik a gyermekét a neten, mindegy, hogy egy 10 évesről vagy egy 18 évesről van szó.

7. A közbiztonság

A közbiztonságra is nagyobb figyelmet kell fektetni manapság, mint 30 éve. Akkoriban a szülők el merték engedni a gyermekeiket a barátaikhoz, és nem igazán kellett azon aggódniuk, hogy egy autó túl gyorsan hajt át az úton, vagy hogy valami baj történik. Manapság sajnos muszáj nyitott szemmel járni az utcákon. A városban, tömegközlekedésben, lényegében bárhol történhetnek ijesztő dolgok, lopás, vagy még rosszabb, így a közbiztonság miatt kétségkívül többet aggódnak a szülők ma, mint egykor.

8. A tévés műsorok

Amikor a televíziózás egyébként sem volt túlságosan felkapott dolog, a szülőknek nem kellett azon aggódniuk, hogy a tévében valami olyat néz meg a gyermek, amit nem kéne. Ma viszont már sokszor adnak a tévében olyan műsorokat, amelyek lövöldözést, ijesztő jeleneteket tartalmaznak, és még ha nekünk felnőtt fejjel nem is tűnik olyan problémásnak egy film, az a gyerekekre még lehet erőteljes hatással. És bizony okozhat is rémálmokat!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást