Dolgok, amiket csak a középső gyerekek érthetnek meg

Dolgok, amiket csak a középső gyerekek érthetnek meg

Címlap / Életmód / Család / Dolgok, amiket csak a középső gyerekek érthetnek meg

A nagytestvér mindenben az első, a legkisebb pedig mégis csak a legkisebb, így a középsőnek hálátlan szerep jut. Persze szerencsésebb, ha a nagy és a kicsi például mindketten fiúk, míg a középső lány, vagy fordítva, de azért az élet ritkán ilyen igazságos. Azért nem kell kétségbeesni, hiszen sosem mostoha helyzet az, ha az embernek két testvére is van, akire számíthat. Íme, néhány dolog, amit olvasva a középső gyerekek biztosan egyetértően bólogatnak majd.

Függetlenség már fiatalon

Rád egyszerűen nem jutott annyi idő, mint amennyi az első szülöttre és a legkisebbre, de ez nem azért van, mert kevésbé szeretnek, egyszerűen így hozza az élet. Mit nyertél ebből? Függetlenséget és döntési lehetőséget, már egész korán.

Az a szörnyű középső ülés

Mindenki utál középen ülni az autóban, középső gyerekként azonban ez volt a sorsod, hiszen a szűk helyen a „nagytesó” már nem fér el olyan kényelmesen, a kicsi pedig egyszerűen kicsi. Sebaj, legalább kiláttál a két ülés között.

A kicsi, a nagy és a középső

Mikor a szülők bemutattak titeket, akkor is megkaptad ezt a furcsa jelzőt, mintha bizony a születési sorrend valamiféle tulajdonság lenne. Ennél is viccesebb, hogy egy ilyen nagycsaládban bizony a nagyszülők és a szülők is keverik néha a neveket, téged pedig idősebb és fiatalabb tesód nevén is előszeretettel szólítottak. Még mindig jobb, mint a „hogyishívják”. 

DragonImages/depositphotos.com

Én is itt vagyok!

Egész életedben te voltál a nővéred húga és az öcséd nővére, ami akárhogy is nézzük, igaz, de mégis csak jobb lett volna, ha néha te vagy az origó. Éppen ezért igyekezted magad minden módon kifejezni, ahogy csak lehetséges, divattal, extrém humorral és néha botrányos magatartással.

Nem volt saját tulajdonod

A legtöbb holmidat az idősebb tesódtól örökölted és nagyon vigyáznod kellett rá, hogy a kicsi megkaphassa. Pedig milyen jó lett volna néha anélkül használni azt a hátizsákot, hogy minden mozdulatnál ez jusson eszedbe.

Aki sosem nyerhet meg egy vitát

A testévek közötti vérre menő viták minden életkorban természetesek, de középső gyerekként sajnos ez sem olyan egyszerű, hiszen szinte lehetetlen nyerni. Ha pedig megtörtént a szülői beavatkozás, vagy azt kellett hallgatnod, hogy légy tekintettel az idősebbre, vagy azt, hogy bánj kedvesen a kicsivel.

A privát szféra teljes hiánya

A középső gyereknek nagyon ritkán jut külön szoba, vagy a naggyal vagy a kicsivel kellett osztoznod egész életedben, így mikor végre saját lakásba költözöl vagy külön szobád lesz az egyetem alatt, hirtelen nem is tudsz mit kezdeni azzal, hogy van magánéleted.

Az egyetem alatt végre kiteljesedhetsz

Az óvodában és az általános iskolában, sőt rosszabb esetben a közép suliban is valakinek a nővére vagy a húga, a bátyja vagy az öccse voltál. Az egyetemen talán végre kiteljesedhetsz és brillírozhatsz úgy, ahogy arra mindig is képes voltál, csak senkinek nem volt ideje észrevenni. 

macinak/depositphotos.com

Remek mediátor

Azért akad jó néhány pozitív következménye annak, hogy középső gyerekként nőttél fel, hiszen konfliktuskezelésben egész biztos, hogy verhetetlen vagy, köszönhetően annak, hogy hozzászoktál, hogy minden vitát két oldalról vizsgálj. 

Megtanultad hallatni a hangodat

Szükséged volt rá, ha azt akartad, hogy a te akaratod is érvényesüljön, ennek köszönhetően rendkívül könnyen barátkozol és sosem félsz kiállni magadért. 

Két közeli tesód is van

Hiszen hiába a nehéz gyerekévek, felnőttként két testvéred is van, akivel csak pár év választ el titeket egymástól. Tulajdonképpen mégis csak te vagy a legszerencsésebb.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást