Divat / Stílus

Divatos egyberuhák a hideg hónapokra – minden alkatra

Divatos egyberuhák a hideg hónapokra – minden alkatra

Nem kell lemondanunk a csodás egyberuhákról a hideg hónapokban sem, főleg azért, mert idén központi szerep jutott nekik. A szoknyákon felül hódítanak a téliesített egyberészes, igen változatosan fazonnal készült darabok. 

A-vonalú szabással

Nem csupán a szoknyák terén bizonyul nagy slágernek az A-vonal, a tervezők a ruhákba is beépítették ezt a megoldást.

Ennek a kivitelezésnek nagy előnye, hogy gyakorlatilag mindenkinek jól áll, hiszen a klasszikus homokóra alakot kiválóan kiemeli, míg az esetleges hibákat gondosan elrejti. A derékban szűk, majd a combközépig fokozatosan bővülő szoknyák előnyös tulajdonságaik mellett gyakorlatilag bármilyen alkalommal viselhetőek

Anyagtól és kiegészítőktől függően fontosabb eseményeken éppúgy ideális viseletnek bizonyulnak, mint randevún, vagy éppen átlagos, munkával töltött hétköznapon.

A rövid ujjú változatokhoz feltétlenül válassz bolerót, vagy olyan blézert, amit benn is viselhetsz, egyébiránt társíts szövetkabátot és magas sarkút a szettedhez.

Alkalmi szatén

Amennyiben igazán elegáns anyagot kellene kiemelnünk, úgy mindenképpen a szaténra voksolnánk.

A fazontól eltekintve ez az anyag minden esetben ünnepélyes, alkalmi megjelenést biztosít, az csupán emeli a küllemét, ha olyan szabásvonal mellett sikerül voksolnod, ami illik is az alkatodhoz.

Ne feledd, a fényes anyag bár könnyed esésű, kövéríthet, ezért mindenképpen olyan fazont válassz, ami valamilyen rafinált szabásvonallal bír. Sokat lehet trükközni például a derékon a levő redőkkel, vagy akár a szélesített vállrésszel is, a megfelelő darab megtaláláshoz nem árt több ruhát felpróbálni.

A szatén ruhákhoz általában a bőrszínű harisnyák passzolnak a legjobban, és természetesen a magas sarkú is kihagyhatatlan.

Ünnepnapokra csipke

A szatén után itt egy újabb kiváló alapanyag az ünnepélyes megjelenéshez. A csipke nem csupán az elmúlt időszak egyik legszélesebb körben felelevenített alapanyaga, hanem a legmagasztosabb is egyben.

Télen, nyakunkon a karácsonnyal, keresve sem találnánk más olyan anyagot, ami ennyire könnyen és ilyen nagymértékben tud ünnepélyes, elegáns megjelenést kölcsönözni.

Rendkívül széles volt nyáron is a választék a csipkeruhák terén, s nincs ez másként a hideg hónapokban sem, bár természetesen most már előtérbe kerülnek a vastagabb változatok.

Választhatsz hosszú vagy rövid ujjú ruhát, olyat, ami eltakarja a mellkasodat, és olyat is, ami kiemeli csodás vonásaidat. A harisnyád lehet bőrszínű, vagy fekete, de a magas sarkú itt is kötelező.

Hétköznapra egyszerű

A hétköznapokat illetően is széles a választék, most igazán nem nehéz feldobni az unalmas délelőttöket izgalmas ruhákkal.

Viselheted a manapság olyannyira divatos, oversized, azaz nagyméretű ruhákat, amik lényegében sehol sem tapadnak a testedre, így szolid és kényelmes viseletet jelentenek.

Ezen felül voksolhatsz a rendkívül nőies darabokra is, amik adott esetben teljesen testre simulnak. Utóbbiakon mindenképpen finomítani kell, bohém harisnya, esetleg szolidabb bokacsizma segítségével. 

Érdemes olyan felsőrészt társítani a testhezálló darabokhoz, amit a benti helyiségben is mindig viselhetsz, különben túlságosan hivalkodó lehet a megjelenésed, főleg akkor, ha a ruha hossza sem éppen elnagyolt.

Sportosan kényelmes

Végül, de nem utolsó sorban sokat emlegettük már a sportos viseletet, íme, egy szett azokra a napokra, amikor szeretnél nőies lenni, ám még véletlenül sincs kedves túl sokat készülődni.

Vegyél fel egy oversized ruhát, hozzá egy, az ízlésednek megfelelő harisnyát, vagy cicanadrágot, és egy kényelmes, lapos talpú csizmát.

A szetthez passzoló, méretes sállal tedd még hangsúlyosabbá a megjelenésedet, valamint ha az időjárás megkívánja, a vastag kabátról se feledkezz meg. 

Próbálkozhatsz az idén rendkívül divatos réteges öltözködéssel is ennél a stílusnál, az oversized ruhára nyugodtan felvehetsz egy-két hasonlóan elnagyolt, elől nyitott, kötött pulóvert vagy kardigánt. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást