Így díszíts faliórával: hasznos eszközből dekorelem

Így díszíts faliórával: hasznos eszközből dekorelem

Címlap / Otthon / Dekor / Így díszíts faliórával: hasznos eszközből dekorelem

A faliórákra sokan nem tekintenek dekorációként, pedig ezek az eszközök nem csupán hasznosak – segítségükkel könnyen egyedi hangulatot varázsolhatsz a helyiségekbe. Mutatjuk, hogyan!

Órák halomban

Akár antik, akár csak antik hatásúak az óráid, egy teljes falat megtölthetsz a segítségükkel. Nem választhatsz belőlük elég nagyokat, egyszerűen nem tudsz túlzásba esni, ha a méretről van szó, hiszen ennél a megoldásnál épp a halmozás és a mérték hiánya a lényeg.

A látványt kiegészítheted állóórákkal, sőt akár fedésben is elrendezheted őket, így még jobban erősítheted az egyébként is kellően feltűnő és egyedi összhatást.

Sokat trükközhetsz az eltérő méretekkel egyaránt, ez egyébként akkor is jó ötlet, ha nem feltétlenül nagyban gondolkozol.

Mielőtt az órákat végső helyükre tennéd, készíts karton segítségével másolatokat róluk (ügyelve a méretekre). Ezeket celluxszal felragaszthatod a falra, így pontosan látni fogod, a végeredmény miként fog majd mutatni.

Keret nélkül

Ha igazán modern megoldásra vágysz, akkor az órák világában érdemes keresgélned, ugyanis rendkívül széles a kínálat. Nagyon sok a letisztult, egyedi és valóban egyszerű darab, amik a modern lakásokba is tökéletesen illenek.

Remek példának bizonyulnak a különféle keret nélküli órák, illetve azok a változatok, amik messze nem a hagyományos formákra támaszkodnak. Ezeknek az óráknak további előnyük, hogy gyakorlatilag teljesen testre szabhatod őket.

Megvásárolhatod az alapot – akár csak a mutatókat –, majd eldöntheted, hogy tovább fejlesztenéd-e a látványt. Ha nem, akkor minimalista stílusban helyezheted el a dekorációt az otthonodban.

Egyedi képekkel

Ha a mutató és az óra rendszere adott, akkor már könnyen bővítheted a látványt a saját ízlésednek és elképzeléseidnek megfelelően.

Népszerűek a különféle fotók, amiket a képen látható lehetőséghez hasonlóan te is megvalósíthatsz.

Nincs másra szükséged, mint tizenkét képre, egyforma keretben. Természetesen ez csak inspiráció, egyáltalán nem mutat rosszul, ha néhány képet számmal helyettesítesz, vagy nem teljesen egyforma méretű, keretű fotókat válogatsz össze.

Családi képeken túl választhatsz személyre szabott fotókat egyaránt, pl. a gyerekszobába jó ötlet lehet állatokat, vagy mesefigurákat állítani a számok helyére.

Modern darabok

A modern órák szintén inkább a minimalista stílusban berendezett lakásokhoz illenek, az igazán otthonos, inkább vintage berendezéshez ezek a darabok egyáltalán nem passzolnak. De tökéletesen mutatnak a modern bútorok és megoldások mellett!

A korábban említett, kizárólag a mutatókra épült órákon túl érdemes körülnézned az újabb darabok világában egyaránt, hiszen ezek szintén tökéletesen kiegészíthetik a helyiségeket.

A színek és a formák már csak a te ízlésedtől függnek, már csak azért is, mert vásárolhatsz olyan órákat, amiket akár minden nap átvariálhatsz.

Néhány univerzális darab nem csupán álló-, illetve falióra lehet, pár mozdulat és egyszerű átalakítás segítségével akár teljesen új külsőt kölcsönözhetsz neki.

Faragott órák

Akadnak a kínálatban olyan órák is, amik faragott külsejüknek köszönhetően igazán egyedi hangulatot hozhatnak a lakásodba.

Egyes darabok a képen látható órához hasonlóan egyszerűbbek, és nem hálózzák be a teljes falat, de vannak olyanok is, amik jóval túllógnak a hagyományos kör formán. Ilyenek pl. a madarak, vagy pillangók, amiket ki tudsz pattintani az óra alapjából, és ízlésednek megfelelően bárhol elrendezheted.

Ennek köszönhetően olyan látványban lehet részed, mintha kirepültek volna az órából. A lenyomatuk ott lesz az alapon, míg a háromdimenziós változatuk valahol máshol a falon.

Ha ilyen órát nem találsz a boltban, akkor te magad szintén elkészítheted, ehhez is csak a mutatókra és egy könnyen formázható falapra lesz szükséged.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást