Hol van a derekam és hogyan hangsúlyozzam? Alapvető stílusszabályok

Hol van a derekam és hogyan hangsúlyozzam? Alapvető stílusszabályok

Címlap / Stílus / Divat / Hol van a derekam és hogyan hangsúlyozzam? Alapvető stílusszabályok

Akár megáldott a sors karcsú derékkal, akár nem, az öltözködéssel rengeteget csalhatsz, és könnyedén homokóra alkatot varázsolhatsz magadnak az alábbi stílusszabályokkal.

Bár a magas derekú ruhák, blúzok és nadrágok minden vittek az elmúlt szezonokban, sajnos ez a trend sem áll mindenkinek jól. Amennyiben alma alkat vagy, mellőznöd kell a derékhangsúlyos darabokat, hiszen esetedben a tested legvékonyabb pontja nem erre a részre esik. A derék kiemelése a homokóra alkaton mutat a legtökéletesebben, de minden testalkattal befutó lehet a trend. 

A tükör a legjobb barátod

Első lépésként keresd meg a derekad legkeskenyebb pontját és egy vékony övvel kösd át. Ugye, hogy egy nőiesebb, homokórára hasonlító formát kapsz? Utána próbáld meg egy-két centivel feljebb, majd lejjebb csúsztatni és kiderül, hogy a 3 pozíció közül mi javít a leginkább az arányaidon. 

Mindig próbáld fel az eleve karcsúsító szabással rendelkező ruhát és hallgass a szemedre! Ideális, ha egy övvel vagy jól megválasztott ruhahosszal te magad tudod kiemelni a derékvonaladat. 

A következő tippekkel teljesen „testreszabhatod” a derékhangsúlyozást!

Ha van egy kis felesleged

A legtöbb nő körte alkatú, ami azt jelenti, hogy a felesleg a csípőre és a fenékre rakódik. Bár a többség küzd ezzel a testalkattal, a férfiak többsége imádja – már csak ezért sem érdemes mindenáron elrejteni ezt a területet a hideg hónapokban. A téli szoknyák remek választásnak bizonyulnak, ha a karcsúsítás a cél, ugyanis még a vastagabb anyaguk ellenére is képesek arra, hogy elcsalj néhány kilót a segítségükkel. A trükk az, hogy a derékhangsúlyos szoknyának valóban a derekadon kell kezdődnie: addig kell felhúznod, amíg el nem éred tested legvékonyabb pontját.

Az ideális hossz a karcsúsítást és az ízlést tekintve is megegyezik, a legjobb az, ha a szoknya kicsivel térd felett végződik. Amennyiben nincs sok felesleged, nyugodtan választhatsz ceruzaszoknyát, különösen akkor, ha ez a darab sötétebb alapszínű, esetleg fekete. Egy vidám felsővel tökéletes lehet a látvány! Ha viszont kicsit több felesleg rakódott a fenekedre és a csípődre, jobban jársz az A-vonalú, pliszírozott szoknyákkal. Ezek a darabok most nagyon divatosak, és igazán jótékonynak bizonyulnak az alakformálást illetően.

 

 

 

Magas derekú alsók rövid felsőkkel

Mostanság egyáltalán nem nehéz olyan felsőket vásárolni a boltokban, amik csak kicsivel érnek a derékvonal alá – ezekre érdemes támaszkodnod akkor, ha szeretnél derékhangsúlyosan öltözködni. A tükörben persze jó ötlet próbát tenned: akkor áll jobban a felső, ha betűröd, vagy, ha rásimul az emelt derekú nadrágodra? Bármelyik is legyen igaz rád, az ilyen rövidített felsők előnyét garantáltan kihasználhatod.

Amennyiben betűrve előnyösebben mutat a blúz, nem kell aggódnod azért, hogy alul túlságosan is meggyűrődik, ráncolódik, így optikailag extra centiket pakol a derekadra és környékére. Ha pedig kívül hagyva mutat jobban, élvezheted a praktikus és kényelmes viselet minden előnyét.

A melegebb hónapokban pedig ismét nyúlhatsz a crop topok után, amik az emelt derekú szoknyák és nadrágok társaságában úgy mutatnak majd szexinek, hogy nem leszel bennük túlságosan kihívó.

 

 

 

Derékig érő kabátok

A tél közepén nem annyira praktikusak, de ahogy enyhül az idő, úgy kerülhetnek előtérbe a rövidebb szabású kabátok és dzsekik, blézerek. Ezekkel rendkívül ízlésesen és könnyedén hangsúlyozhatod a derekadat, még pedig a nélkül, hogy kifejezetten derékhangsúlyosan kellene öltözködnöd. Ez a megoldás tehát jó választás számodra akkor, ha úgy érzed, nem igazán neked valóak a derékszabású nadrágok és szoknyák, de mégis szívesen követnéd ezt a trendet.

Amennyiben a hideg hónapokban is erre a megoldásra támaszkodnál, érdemes vékonyabb anyagú, rövid szabású kardigánokat, mellényeket vásárolnod, olyanokat, amiket a kabátod alá is könnyedén felvehetsz. Ezek ugyancsak előnyösen karcsúsítanak és remekül kiemelik a formás derekat.

 

 

 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!