Életmód / Egészség / Lélek

A depresszió 10 jele, amiről sajnos senki sem beszél

Mérges vagy

Az emberek tévesen azt hiszik, a depresszió egyenlő a szomorúsággal, de ennél azért szélesebb az érzelmi skála. Sőt, valójában nagyon gyakran nem is szomorú, hanem dühös vagy, és a legkisebb apróságok is képesek az őrületbe kergetni. Irritálnak más emberek, a dolgok, amiket mondanak, és a többiek csak értetlenül állnak azon gondolkodva, hogy miért lettél ilyen lobbanékony.

Testi fájdalom

A lelki gondok sokszor testi fájdalomként is megmutatkoznak. Azt érezheted, hogy fáj a tested, esetleg a vállad, vagy lényegében bármelyik testrészed, de mindez ok nélkül történik. Még az orvos is azt mondja, hogy próbálj meg pihenni, mert fizikai tünetek nincsenek. Érthető, hiszen valójában a lelkeddel vannak gondok!

Rendetlenség

A depresszió egyik jele, hogy nem vagy képes rendet tartani magad körül, sőt, a külsőd sem különösebben érdekel. A szobádban már régóta kupi van, néha pedig úgy mész el reggel otthonról, hogy meg sem fésülködtél, és a ruháidat sem mostad ki már egy ideje. Össze-vissza étkezel, és van, hogy napokig nem fogyasztasz egészségesebb kaját.

Feledékeny vagy

Hiába van jó memóriád, mostanában valahogy semmi sem jut eszedbe. Ha megbeszélsz valakivel egy találkozót, teljesen elfelejted, ahogy azt is, miért mentél be a boltba, vagy mi volt az a film, amit délelőtt még meg akartál nézni. Arról nem is beszélve, hogy a tegnapi napodat is nehezedre esik részletesen felidézni.

Fogyás vagy hízás

Mindenkinél máshogy jelenik meg ez a probléma, de az biztos, hogy aki depresszióval küzd, valamelyiket megtapasztalja. Lehet, hogy ennek hatására egyáltalán nincs étvágyad, és szép lassan, fokozatosan leadod a kilókat (amiket nem feltétlenül akartál). Vagy épp ellenkezőleg, a gondjaidat az evésbe temeted, és nem bírsz ellenállni az ételeknek.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást