Ezért olyan különlegesek a decemberben született babák

Ezért olyan különlegesek a decemberben született babák

Címlap / Életmód / Család / Ezért olyan különlegesek a decemberben született babák

Alapvető számukra az önállóság

A decemberben született babákon már egész kiskorukban megfigyelhető, mennyire törekszenek az önállóságra. Szeretik, ha a lehető legtöbb dolgot egyedül, másoktól függetlenül intézhetik. Emiatt hajlamosak lehetnek a nyűgösködésre, akaratoskodásra addig, amíg bizonyos feladatokat nem tudnak még teljesen önállóan ellátni. 

Társasági emberek

A decemberi babák igazi társasági emberek. Mosolygósak, jókedvűek és többnyire unatkoznak egyedül – sokkal jobban érzik magukat, ha mások között lehetnek. Számukra nem igazán kihívás az óvoda megkezdése, vagy éppen a babaklub, azonnal feltalálják magukat a gyermekek között. Mozgékonyak, a játékok valóságos katalizátorai, gyakran alig lehet őket a nap végén egy kicsit lenyugtatni, megállítani. Nagyon jó emberismerők, szeretik kifigyelni, mások hogyan éreznek, viselkednek és nyíltan közelednek leendő barátaik felé.

Lelkesek, de nem túl kitartóak

Azok a gyermekek, akik decemberen látták meg a napvilágot, alapvetően pozitív beállítottságúak és lelkesek. Meglátják mindenben a jót és bátran állnak a kihívások elé, ugyanakkor nem tartoznak az igazán állhatatos és legkitartóbb emberek közé. Sokszor alábecsülik a feladatokat, talán éppen ezért van az, hogy nem mindig sikerül megugraniuk az akadályokat. Kitartásuk leginkább annak köszönhető, hogy a számukra fontos társaságnak, ismerősöknek megmutassák értékeiket. Hajlamosak arra, hogy szép csendesen, a háttérben elsimítsák az egész ügyet, és a többieket már csak a kész tényekkel, legyintve szembesítsék.

Egyébként valóban nem szokott elmenni a kedvük, a sikertelenség után rövidesen új célt tűznek ki maguk elé – legalábbis azután, hogy túlestek a dackorszakon.

Mkovalevskaya/istockphoto.com

Kíváncsi fecsegők

A decemberi babák korán kezdenek el beszélni és általában be se fogják a szájukat még jó néhány évig. Hajlamosak a hangoskodásra, a kiabálásra és nem nagyon viselik el, ha nem ők vannak a középpontban. Utálják az egyhangú dolgokat, a monotonitást, nem egyszerű nekik napirendet sem összeállítani, mert folyton vágynak az új ingerekre, a változatosságra. Minden gyermek megéli a jelent, de a decemberben született babákra különösen igaz, hogy féktelenek és nem igazán gondolnak a következményekre, ezért nem nagyon lehet őket szem elől téveszteni. Képesek hajmeresztően veszélyes mutatványokra, hogy elkápráztassák szüleiket és ismerőseiket.

Nehéz őket keretek közé szorítani

Nem egyszerű a decemberi gyermekeknek határokat szabni, nem csak azért, mert ilyen magas fokú a függetlenség iránti vágyuk, hanem mert nem igazán fogadják el a felsőbb utasításokat. Szeretik áthágni a szabályokat, megnézni, mi van a határokon túl. Igénylik, hogy okosnak és tájékozottnak tartsák őket, ezért mindig figyelmesek, ha új ismeretek elsajátításáról van szó. A frissen megszerzett tapasztalással pedig örömmel dicsekednek másoknak is. Szenvedélyesen ragaszkodnak az álláspontjukhoz és az igazukhoz egyaránt, de ezzel párhuzamosan könnyű hatni rájuk észérvekkel. Ha látnak logikát a hallottakban, akkor viszonylag gyorsan beadják a derekukat, egyébként meggyőzhetetlenek. Jó sportolók válnak belőlük és a mozgásra nagy szükségük is van, hogy levezethessék felesleges energiáikat. 

Babák személyisége hónap szerint

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást