Bőrönd pakolási útmutató. Mit és hogyan pakolj a nyaralásra?

Bőrönd pakolási útmutató. Mit és hogyan pakolj a nyaralásra?

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Bőrönd pakolási útmutató. Mit és hogyan pakolj a nyaralásra?

A ruhatárunk legnagyobb próbatétele egy-egy utazást megelőző csomagolás. Ha a bőröndök száma arányos az utazók létszámával, nagy valószínűség szerint jól kialakított ruhatárral bírunk, ha a káosz eluralkodik már a gondolati szinten, érdemes tovább olvasni ezt a cikket!

Az elmúlt másfél évben szinte csak elképzelhettük, de napjainkra valósággá vált. Előkerülnek az utazási katalógusok és az online keresgélés a kedvenc programunkká válik. Végre útra kelhetünk a megérdemelt pihenés, a szeretteink viszontlátása és a kalandvágyás jegyében.

Csomagolás, de hogyan?

Az alapszabályok nem változnak, bár módosulnak a választott utazási eszköztől függően. Még a repülőutaknál súlyos, pénztárcát nem kímélő következményei lehetnek egy-két plusz kilónak, komfortérzetünkön eshet csorba a roskadásig pakolt autó esetében.

A legfontosabb a tájékozódás: hová, milyen céllal és társasággal utazunk.

A nagyinál

Miután egyértelművé válik hogy a rég nem látott nagymama kerül meglátogatásra a tó parti településen gyermek társasággal, máris megvan a három fő alappillére bőröndünknek. Fehér ing a kerti vacsorához, ahol a szőlőlugas alatt bújócskázhatunk a legkisebbek örömére és a nagypapa szívvel-lélekkel készített borát ízlelhetjük.

A konyhában aktív szerepünk lesz az örökké sertepertélő nagymama segítőtársaként és a véget nem érő beszélgetések során. Lapos nyári szandálunk és szalmatáskánk a piaci bevásárlások méltó kiegészítője lesz. A kötött kardigán multifunkcionális szerepet kap reggeltől estig, sőt kellemes összhatást kelt a hálóruhánk ötvözésével is.

Egzotikus úti cél

Ha az úti célunk egy egzotikus nyaralóhely édeskettesben, változik a bőrönd tartalma. Könnyed, nyári holmik veszik át a főszerepet kellő csábítással. Ne hanyagoljuk a lábbeli fontosságát! Viselhetjük a kifutók gyöngyszemét a parti napfürdő során, de ha mindezt egy lélekromboló gumipapuccsal ötvözzük, hamar elszáll a varázs. Az utazó fehér ingünk egy vonzó fehérneművel és egy ékszerövvel máris a gyertyafényes vacsora ékévé válik. 

istockphoto
Business utazás

Ha az utazásunk business jellegű, a fehér ing természetesen itt is jelen lesz, kiegészül néhány basic darabbal és egy extrával. Mindez mit is jelent? Miután napok óta tökéletes küllemben mutatkozunk reggeltől estig, a funkcionalitás nagymestereként a ceruzaszoknya, blézer és az élre vasalt nadrág minden variációját kihasználva, itt az ideje egy kis színnek az esti vacsora alkalmával női mivoltunkat kényeztetve.

De hogyan is állítsuk össze a fent leírtak legfontosabb útravalóját, a bőröndöt?

Az első és egyetlen jó tanács: a PRÓBA. Időt nem kímélve javasolt felpróbálni a létező összes kombinációt melyet a kiválasztott ruhaneműk garantálnak. Kivel ne esett volna már meg, hogy hiányzott a megfelelő cipő, táska vagy éppen a fehérnemű az adott outfithez. Mindez megelőzhető egy kis otthoni szorgalommal. 

Az előzetes próba során ne csak a ruhákra összpontosítsunk hanem a szükséges kiegészítőkre is. A nyaklánc, öv, kalap vagy táska lesz mely az utazás sokadik napján is új allűrt biztosít majd.

Praktikus a ruhák állványon való rendezése nap és program szerint.

Sokak számára mindez felesleges túlzásnak tűnhet, de csak azért mert még sosem utaztak ilyen konstrukciójú bőrönddel. Felemelő érzés! 

A gyerekek esetében remekül működik a szám-típus szerinti csomagolás. Minden kis utazónak azonos számú felsőrész, persze ez van akinél inget jelent még másoknál a kosárlabdázó atlétát, kislányoknál blúzt. Évszaktól, funkcionalitástól és egyedi stílustól függően a felső réteg is kiválasztásra kerül pulóver, kardigán, farmer ing szerepében. Így szépen haladunk tovább a többi ruhanemű, cipő és divatkiegészítő világában. Természetesen mindez a férfiaknál is remekül alkalmazható.

Ha már haladók vagyunk az utazás körüli teendőkben, még arra is marad egy kis időnk az indulás előtt, hogy ráhangolódjunk az elkövetkezendő napok élményeire, gyerekek esetében fellapozzunk egy-egy úti könyvet vagy édeskettesben átszellemüljünk a vakációra.

Az új befogadásához minden esetben helyre van szükség, mind a gondolatainkban mind a bőröndben. Hagyjunk otthon mindent ami túl sok, a hétköznapi stresszt és a sok felesleges holmit.

Utazzunk könnyedén!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!