Csokoládé mousse desszert

Csokoládé mousse desszert

Címlap / Életmód / Receptek / Csokoládé mousse desszert

Sokféle csokoládé mousse létezik: sötét és keserű, likőrös, narancsos csokoládés, borsmentás, vaníliás. Mindezek közül talán a következő csokoládés recept a legsikeresebb. A desszert hamar készen van, 1-2 nappal hamarabb is elkészíthető.

Hozzávalók 4 személyre:

– 250 ml tejszín
– 250g csokoládé
– 2 tojás
– 1 teáskanál vanília esszencia

Elkészítése:

1. Kis hőmérsékleten egy kisebb serpenyőben habverővel keverjük fel a tojássárgákat tejszínnel. 

2. Törjük fel a csokoládét és adjuk hozzá a keverékhez.

3. Lassan kis lángon olvasszuk meg a csokoládét, de ne engedjük felforrni.

4. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vanília esszenciát és hagyjuk kihűlni.

5. Verjük fel a tojásfehérjét habverővel, míg jól megkeményedik.

6. Habverőbel verjük fel a csokoládémasszát is, míg ki nem világosodik és könnyűvé nem válik.

7. Kanalanként keverd hozzá a tojásfehérjét a csokoládémasszába, lágyan keverd sima krémmé, majd porciózd ki bögrékbe. 

8. Szórd meg kakaóporral és tálald. Csokoládékrémmel is leöntheted. Díszítheted gyümölccsel vagy mentalevéllel. Hűtőben 1-2 napig eláll.

Recept variációk

– Vanília esszencia helyett egy vaníliarúd kikapart belsejét is használhatjuk.
– Egy narancs reszelt héját adjuk hozzá a tojássárgához és tejszínhez.
– Készíthetünk egy sötét csokoládés és egy fehér csokoládés mousset, majd tálaláskor töltsük egymásra és keverjük össze a két fajta keveréket.
– A csokoládés keverékhez adjunk egy csipet apróra vágott borsmentát. Tálaljuk borsmentával a tetején.
– Melegítés után a keverékhez adjunk 2 evőkanálnyit a kedvenc likőrünkből.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!