Roppant mutatós finomságai lehetnek az ünnepi asztalnak. A csokis húsvéti kosárka 1-2 nappal ünnep előtt is elkészíthető. Kedvence lehet kicsinek-nagynak egyaránt.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vajas margarin
7 dkg barna cukor
1 tojás
15 dkg csokikrém
színes cukordrazsé
Elkészítés:
A tésztához a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a barna cukorral és a tojással. Gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk, polpackba csomagoljuk, és egy órácskára hűtőbe tesszük pihenni.
Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kibéleljük kosárformákat. Mivel bevonatosak a formák, így nem kell vajjal kikenni. A tésztát villával megszurkáljuk.
A kosárkákat előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.
A kész kosárkákat csokikrémmel megtöltjük, majd színes cukordrazséval díszítjük.