Csodafinom málnás torta túrókrémmel. Ugye, jól hangzik? Már nem sokáig vehetünk málnát a piacon. Ha teheted és szereted, még málnával is segítheted vitaminraktárod feltöltését.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 evőkanál liszt
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás sárgája
A krémhez:
- 500 g túró
- 3 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 1 tojás sárgája
- 1 egész tojás
A habhoz:
- 2 tojás fehérje
- 1 evőkanál barna cukor
- + 3 kanál málnalekvár
- 20 dkg málna a tálaláshoz
Elkészítés:
A tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, majd félórára hűtőbe tesszük.
Egy 16 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a pihentetett tésztát a tortaformába nyomkodjuk.
A tésztát előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig elősütjük.
Közben a túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a búzadarát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a túrós krémbe forgatjuk.
Az elősütött tésztát málnalekvárral megkenjük.
Rákanalazzuk a túrós krémet.
Visszatesszük a sütőbe további 20 percre.
2 tojásfehérjét 1 kanál barnacukorral kemény habbá verünk, és sütőből kivett tortára kenjük.
További 10 percig sütjük, amíg a hab szép aranyszínt kap.
Ha kihűlt a torta, a tetejét friss málna szemekkel díszíthetjük.
Tálaláskor a kistányéron további málnával kínáljuk.
Nagyon finom ez a málnás-habos torta. Ajánlom neked is.