Otthon / Dekor

5 csodaszép tavaszi virág dekor, amit ki kell próbálnod

Nincs semmi más, ami jobban jelképezné a tavaszt, mint egy méretes virágcsokor. Na de hogyan tudod az otthonodat látványosan és különlegesen dekorálni ezekkel az illatozó növényekkel? Legyen szó apró, vagy éppen nagyobb virágokról, az biztos, hogy egy ilyen dekorációval egyszerűen nem foghatsz mellé.

Különleges kaspók

Már azzal is óriásit dobhatsz a látványon, ha nem hagyományos kaspókkal dolgozol, hanem szabadjára engeded a fantáziádat. Tavasszal gyakorlatilag nincs olyan tartó, amibe ne kerülhetne virág!

A kiürült sminkes tégelyeidbe ugyanúgy ültethetsz miniatűr kövirózsákat, mint ahogy megtöltheted virágokkal a vödröket, hordókat, vagy a nagymamádtól örökölt lábosokat. Egyedi hatást keltenek, és minden lakásban elérhetőek a befőttesüvegek is, amik éppen attól válnak igazán különlegessé, hogy a növények szárát is láttatni engedik.

El is ültetheted őket

Természetesen nem csak vázákba állíthatod a virágaidat, de hagymás, gyökeres növényeket is választhatsz. Ez a megoldás nem csak a pénztárcádat kíméli, de környezettudatosabb is, hiszen ha meguntad az összeállítást, vagy elvirágoztak a növénykéid, kiültetheted őket a szabadba. A következő évben pedig gyönyörködhetsz bennük odakinn, vagy néhány szálas virággal gazdagíthatod az otthonodat.

Olvastad már?  5+1 dolog, amire a dunsztos üvegeket felhasználhatod a lakásodban

Egy szó, mint száz, időnként kifejezetten jól mutat, ha a virágokat nem hagyományos kaspókba ülteted – ahogy erre már az előbb is láthattál példát – hanem olyan tartókba, amik ránézésre nem éppen ezt a célt szolgálják. Mit szólnál egy méretes ládához, amibe sok-sok cserépnyi virágcsodát bezsúfolhatsz?

Legyen szabálytalan a csokor

A tavaszi szertelenséget sokkal szebben jelképezheted – és a legtöbb esetben a csokrod is jóval mutatósabb lesz – ha nem koncentrálsz mindenáron a szabályosságra. Egyáltalán nem gond, ha itt-ott kilóg néhány kósza fűszál, különféle, ránézésre össze nem passzoló virágokat boronálsz össze, vagy ha néhány növénynek a szára sokkal hosszabb, másoké jóval rövidebb.

A látszólagos összevisszaságban ilyenkor is könnyű megtalálni a harmóniát, szóval nem kell aggódnod akkor, ha nem katonasorban állnak a csodaszép bimbók. Inspirációként nyugodtan gondolj azokra a csokrokra, amiket nyáron, a mezőn tudsz begyűjteni és összeállítani!

Tartós ajtókopogtató

Csodálatosan tudnak mutatni a koszorúformára építő ajtókopogtatók, mégpedig évszaktól függetlenül. Tavasszal a szezonális dekorációknak azonban megvan az a hátrányuk, hogy nem igazán tartósak – a víz nélkül kosárba font virágok legfeljebb egy-két napig maradnak igazán üdék.

Olvastad már?  5+1 házi készítésű, hívogató tavaszi kopogtató

Ezt a problémát könnyen kiküszöbölheted ezzel a dekorációval, ráadásul úgy, hogy annak semmilyen nyoma nem marad kívülről. Ehhez szükséged lesz egy kosárra, vagy bármilyen kaspóra, tartóra, amit fel tudsz akasztani. Rejts el benne egy (vagy több) befőttesüveget, vázát, és persze ügyelj rá, hogy ne dőlhessen el! Így már elkészítheted a csokrot, amit gyorsan és praktikusan fel tudsz majd frissíteni.

Támaszkodj a fantáziádra

A virágokban többek között az a jó, hogy bármilyen formában felhasználhatod őket a dekoráció során. Igaz, ezek a díszek nem minden esetben bizonyulnak túlságosan tartósnak, de alkalmi dekorációnak tökéletesen megfelelnek.

Gondolj csak a szirmokra, amikkel behintheted a hálószobát, vagy éppen a vendégváró asztalt! A hosszabb szárú virágokat átvezetheted a széktámlák között, vagy a kerti sütögetés során beleszőheted őket a hinta láncába, esetleg az úszógyertyák közé is rejthetsz néhányat belőlük. A váratlan helyen és formában felbukkanó virágok mindig izgalmasak, úgyhogy alkalomtól függetlenül, bátran támaszkodhatsz rájuk.