Csodás tavaszi virágcsokrok

Csodás tavaszi virágcsokrok

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Csodás tavaszi virágcsokrok

Nyakunkon a csodás tavasz, a maga varázslatos színeivel, illataival, jellegzetes virágaival. Itt az ideje, hogy körülnézz a kertedben, vagy a virágboltban és beszerezz néhány tavaszi hírnököt az otthonodba is.

Hóvirág

A tavasz egyértelmű hírnöke a hóvirág. Bár a növények jelenleg védettek hazánkban, ha esetleg a kertedben is kidugják a fejecskéiket, akkor kedvedre felhasználhatod őket a lakás díszítése során.
 
A virágokat cserépben akár a konyhaasztalon is nevelgetheted, de egy sima üvegpohár – átkötve egy színes szalaggal –, szintén tökéletes tartóedénynek bizonyulhat.

Jácint

Ha ki kellene emelnünk egy illatot a tavaszból, akkor az sokunknál minden bizonnyal a jácint jellegzetes, erőteljes aromája lenne. Ezt a virágot minden boltban be lehet szerezni tavasszal, s már egy cserép is elegendő, hogy megtöltse a szobát a tavasz igazi hangulatával.
 
Csokorba szedve nagyszerű dísszé válhat, de apró virágocskáinak köszönhetően más virágok mellé is nagyszerű kiegészítőnek bizonyul.  

Tulipán

A tavasz fontos jelképe a tulipán.
Ez a csodás virág önmagában is tökéletes megállja a helyét, csokorba rendezésekor nincs szükség semmilyen extra kiegészítőre, hiszen a hosszú, egyenes levelek tökéletes kiemelik szépségét.

Ibolya

Az ibolya klasszikus csokorformája a gömbbe rendezett változat. Nagyon könnyen elkészítheted, hiszen csak úgy kell forgatnod a virágokat, hogy azok végeredményként egy szabályos gömbformát adjanak ki. 
 
Aprócska feles- vagy talpas poharakba téve tökéletesen mutatnak, pláne, ha a díszítéshez az ibolya leveleit is felhasználnod.

Kép forrása: Vad ibolya

Nárcisz

Nincs tavasz nárcisz nélkül! Ennek a csodás tavaszi virágnak több fajtája van, így igazán különleges kompozíciót állíthatsz össze, ha a fehér-, a sárga-, esetleg a kettő keresztezéséből született virágokat ötvözöd a csokrodban. (Van dupla- és szimpla változat is, ha még tovább bonyolítanád a szettet.) 
 
Zöldnek tökéletes választás a növény hosszúkás levele, de akkor is hibátlan lesz az összeállítás, ha csak a virág összehasonlíthatatlan sárga színére hagyatkozol. 

Aranyeső

Ha már a sárga színnél tartottunk, meg kell említenünk az aranyesőt is, mely főleg a húsvéti időszakban, a tojások aggatása során lehet nagyszerű díszítőelem – persze csak a barka mellett. 
A növényt érdemes hosszú szárral vágnod, majd egy szépen díszített vázába állítanod. 
 
Az apró virágokat egyesével leszedegetve díszítheted a reggeliző asztalt, vagy bármilyen más, miniatűr méretű csokrot. 

Vegyes virágok

Nem lenne teljes a tavaszi csokor-összeállítás, ha nem mutatnánk nektek néhány tökéletes kombinációt a szebbnél szebb virágok ötvözésére. 
 
Ha sikerült gyűjtened egy csokor illatozó virágot, akkor azt tavasszal különösen érdemes kosárkában az asztalra tenned. Természetesen a vízről gondoskodj, egy kisebb edény, vagy akár konzervdoboz formájában.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!