A csirkemell elkészítése egyszerű feladatnak tűnhet, mégis gyakran tapasztalhatjuk, hogy a végeredmény kiszáradt és ízetlen lesz. Többé nem kell ettől tartanod, ha néhány apró trükköt alkalmazol a konyhában! Megosztok veled öt hatékony technikát, amelyekkel biztosan megőrizheted a csirkemell szaftosságát és lédússágát.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
A pác csodahatása
A marinád nem csupán arra jó, hogy az ízeket feldobja, hanem arra is, hogy a hús nedvességtartalmát megőrizze. Érdemes egy éjszakára pácolni a csirkemellet, a legjobb pedig, ha joghurt alapú pácot választasz, amely extra lágyságot és zamatos végeredményt garantál. A joghurt savassága segít bontani a hús fehérjéit, így mindenképpen érdemes türelmesnek lenni és hagyni, hogy az idő elvégezze a dolgát.
Az alacsony hőfok varázsa
Gyakran előfordul, hogy a csirkemell túl magas hőfokon kerül a sütőbe, ami gyorsan kiszárítja azt. Célszerű a sütést lassú, mérsékelt hőfokon kezdeni. 160-170 °C közötti hőmérsékleten süsd a csirkemellet, így elegendő időt adsz a hús belső részének átsülésére anélkül, hogy a külseje túlsülne és kiszáradna.