Ez az a kennivaló finomság, amit senkinek sem kell bemutatni. Ideje, hogy az adalékanyagokkal telepakolt bolti változat helyett megkóstold az igazit!
Hozzávalók:
- 3 bögre víz
- fél kg csirkemáj
- 1 vékonyra szeletelt hagyma
- 1/4 bögre aprított hagyma
- 3 tk. sherry vagy vörösbor
- 3/4 bögre puha vaj
- 1/4 tk. só
- 1/4 tk. őrölt feketebors
- 1/8 tk. szerecsendió
Elkészítés:
Közepes méretű lábasban keverd össze a vizet, a májat és a szeletelt hagymát. Forrald fel, vedd takarékra a gázt, aztán fedd le. Párold 20 percig, vagy amíg meg nem puhul a máj. Vedd le a tűzről, öntsd le róla a vizet, és vedd ki belőle a hagymát, továbbá a máj esetleges kemény részeit.
A főtt májat tedd aprítógépbe, és dolgozd fel, amíg homogén massza nem lesz belőle. Ekkor jöhet hozzá az aprított hagyma, a sherry vagy a vörösbor, a vaj, a só, a bors és a szerecsendió, és mixeld tovább. A kész pástétomot enyhén lisztes kézzel formázd tetszőleges alakúra. 1 órán át hűtsd tálalás előtt!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!